Vindfullt

I dag er det heldigvis ikke nedbør her, men masse vind!

Det positive er at det plutselig ble bare marker her igjen etter regnet og vinden i går. Foreløpig koser vi oss inne mens det stormer ute, men har tenkt meg ut og få trent litt etterhvert selv om det blåser.

Jeg har hatt ferie i hele februar og ble så rastløs at jeg måtte ommøblere. Det ble superfint, og jeg fikk enda finere utsikt fra “kontoret”.

Simba fant også sin yndlingsplass i vinduet med full utsikt til alt som rører på seg ute i vinden.

Senere på dagen i går, lettet været litt og jeg tok med Sol ut for en liten treningsøkt til. Det er så mye kjekkere å trene når det ikke regner.

Den første øvelsen vi prøvde på var “videre ut”. Det er signalet du bruker etter du har stoppet hunden og du vil sende hunden videre utover i terrenget. På online-kurset anbefalte de å legge stor vekt på å få hunden trygg på det signalet. I teorien, dersom hunden kan å løpe ut i rett linje og “videre ut” skal man nesten ikke få bruk for å dirigere til høyre og venstre.

Det kan brukes før hunden skal over en vanskelig hindring i terrenget, som en mur, en dal der den forsvinner ut av synsvidde et øyeblikk osv. Blåse stopp for å få kontakt med hunden, for så å sende den “videre ut” for å minne den på at “ja, du skal løpe videre rett frem selv om det nå blir litt vanskelig”.

Jeg ville også lære henne å snu til høyre og venstre når hun skal løpe videre ut ettersom hvilken hånd jeg holder opp. Dersom hunden skal løpe hundre meter ut og du ser at den skråer litt for mye til venstre, kan du stoppe hunden, før du sender den videre ut med høyrehånden. Den vil da mest sannsynlig skråe linjen litt mot høyre når den løper videre siden det er den veien den snur seg.

Måten jeg trente på var at jeg satte en matskål bak henne, litt på skrå til venstre eller litt på skrå til høyre ettersom hvilken vei jeg ville hun skulle snu seg.

                    

Det som også er viktig er at hunden ikke skal reagere på håndsignalet alene, den skal sitte og vente til du har sagt den verbale kommandoen. Derfor belønner jeg også av og til at hun blir sittende selv om jeg holder hånden opp.

Etterpå testet jeg ut om hun hadde skjønt kommandoen skikkelig ved å sette en matskål på hver side av henne også. Det ble vanskelig og hun ble usikker på hva hun skulle gjøre. Så vi må bare trene enda mer til det sitter. Etterhvert vil jeg legge til enda lengre avstand og legge ut dummy istedet for matskål.

Jeg tok også en enkel versjon av firkanten med matskåler som jeg nevnte i går. Slik at jeg fikk trene litt andre dirigeringer for å sende henne til de to matskålene på hver side.

                    

I dag har jeg lyst til å få til litt trening over steinmur. Både dirigering rett frem og kanskje også “videre ut” over mur.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.