Vi har tatt grunnapporten ut i skogen

Nå har vi jobbet med grunnapporten hjemme noen dager.

Ute i skogen har vi fått problemer med å få det til skikkelig og det har skapt frustrasjon hos både meg og Sol. Alt det gode arbeidet hun gjør der blir ødelagt av at det grunnleggende ikke sitter.

Det er ikke noe gøy å trene jakt, når du er like spent hver gang på om hunden kommer løpende hjem med dummyen (som hun har gjort en kjempebra jobb for å finne) eller om hun løper avgårde for å lete etter flere. Eller finner på andre ting.

IMG_9715 (800x534)

Jeg vil jo at det bare skal være en tanke i hodet hennes når hun plukker opp den dummyen, og det er å snu seg rundt og løpe så fort hun bare kan rett hjem til meg. Slik hun har vært til nå har hun kommet inn med dummyen dersom hun ikke finner noe mer spennende på vei hjem. Hun har løpt litt slalom på vei inn til meg for å være sikker på at hun ikke går glipp av noe spennende på veien. Hun skal løpe i en rett linje, fort fort, fort.

I går tok vi med dummyene ut i skogen. Siden hun har hatt mange uvaner i dette miljøet startet jeg veldig enkelt. Jeg la ut to dummyer i et veldig enkelt feltsøk ikke så langt fra meg. Hun gjorde akkurat det hun skulle. Plukket dummy og bråsnudde hjem til meg.

IMG_9723 (800x533)

Så økte jeg avstanden og kjørte det som et linjetak. Jeg gjorde det vanskelig ved at jeg la tre dummyer helt tett sammen. Det jeg ville hun skulle gjøre var å plukke en uten å tenke så mye mer også løpe rett hjem. Dette greide også Sol kjempebra. Hun har en helt annen fart inn til meg nå enn hun har hatt tidligere.

Til slutt la jeg et feltsøk med tre dummyer der hun måtte lete skikkelig for å finne dem. Dette synes Sol er så gøy så hun har hatt en tendens til å bare fortsette å søke etter flere selv om hun har en i munnen. Jeg sto veldig nærme for å gjøre det enklere for henne og for å følge med slik at jeg kunne avbryte dersom hun gjorde feil.

IMG_9683 (800x534)

På den første dummyen plukket hun den uten at jeg så det og var i full gang med å søke etter neste før jeg fikk blåst henne inn. Jeg valgte å belønne siden hun reagerte så bra på innkallingssignalet, men det ble kun et par tørrforkuler og ikke kyllingvinger slik hun fikk på de dummyene der hun gjorde alt riktig.

Da jeg sendte henne ut andre gang, blåste jeg i fløyten med en gang hun plukket i tillegg til at jeg løp motsatt vei. Men hun var på vei mot meg uansett så hun hadde rett tanke i hodet. På den tredje dummyen gjorde hun alt riktig på egen hånd.

                          

 Sol er jo så flink og hun vil jo hele tiden gjøre sitt aller beste. Vi har bare ikke vært helt enig om hva som har vært best.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.