Utforsker nytt turterreng

Det var skikkelig drittvær i går, men jeg måtte bare ut en tur.

Så jeg tok med begge hundene for å teste en ny rute fra Ørsta opp til Dinglavatnet. Fra Dinglavatnet kan man gå videre opp på Melshornet som er et veldig fint fjell.

IMG_8775 (640x427)

bilde fra i sommer

Tidligere har jeg gått fra Volda og opp, men synes den veien har vært litt lang og “kjedelig”. Veien vi gikk i går likte jeg mye bedre. Selv om det var veldig vått og litt vanskelig å holde seg på stien siden det lå en del snø oppover.

IMG_2041 (800x533)

Vips så var vi oppe ved demningen til vannet. Snø fikk vi også. Det var dårlig med sikt så det fristet ikke å gå noe videre opp mot Melshornet.

IMG_2044 (800x533)

Det som er fint med surt og dårlig vær er at det ikke er så mange andre som er ute, så vi hadde stien for oss selv hele veien. Hundene løp løse og fikk en skikkelig god trimtur.

På vei ned lettet været litt og vi fikk utsikt over Ørsta.

IMG_2051 (800x533)

IMG_2053 (800x533)

Det var to våte hunder som kom ned til bilen igjen etter endt tur. Det som er utrolig gøy å se, er at Sara står like forventningsfull som Sol for å få komme seg inn i bilburet.

DET gjorde ikke Sara før. Hun holdt seg alltid litt på avstand til bilen og måtte lokkes inn med mye belønning. Nå begynner hun å lære seg at det alltid er en boks vom & hundmat med på biltur og det begynner å gjøre det litt gøy. Til og med for henne. Vi kjører fortsatt prosedyre med flatdekk inne i buret før hver belønning. Jeg vil at det å ligge med haka i bakken i buret skal være hennes “default” adferd i buret. Slik at hun kanskje slapper av slik når vi kjører etterhvert også.

Sara fikk på seg back on track-dekkenet også før hun hoppet inn i bilburet. Det er jo heller ikke det morsomste hun vet. Men allikevel hoppet hun inn og la seg i flatdekk.

Vel hjemme var det bare å legge seg i ullsenga fra Canelana og virkelig slappe av.

IMG_2065 (800x533)

Dekkenet gjør at sirkulasjonen opprettholdes og melkesyren transporteres ut. Den gode varmen fra ullen gjør også godt for muskler som skal hvile og restitueres. Les mer om back on track her.

IMG_2069 (800x503)

Sol har nå spist opp begge plastklemmene på sine back on track-dekken, så enn så lenge får hun kun bruke dekkenet med tilsyn.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.