Utedager

Været er så deilig så det blir mye uteliv på oss.

I går tok jeg og Sol en økt med jakttrening utenfor huset. Hun fikk ta noen utfordrende feltsøk i skogen bak huset, med klatring og mye leting. Ingen bytting av dummy heldigvis.

Så gikk vi ned på marka og trente på å løpe ut i rett linje.

Vi trente med de hvite bøttene igjen. Tre bøtter på rekke og hun må løpe dit jeg peker selv om hun akkurat har hentet en dummy bak bøtten ved siden av.

                     

Null feil på Sol denne gangen så nå kan vi prøve å øke avstanden neste gang.

Så ble det en tur på fjellet med truger. Sol fikk være hjemme og Sara fikk være med. Det er ikke så ofte hun er med på alenetur så det synes hun nok var kjekt. Det er avslappende å ha med Sara, hun bare er der.

Vi gikk med truger fra Tua og bort på Helgehornet.

Det var tungt å gå på slutten i den dype snøen, men fantastisk utsikt og strålende sol.

Endelig på toppen.

Så satte vi kursen hjemover.

På formiddagen i dag dro jeg og Sol en tur bort på skoleplassen for å trene litt lydighet. Jeg ville rette opp treningen på ruta da jeg synes hun fikk en negativ opplevelse sist. Denne gangen ville jeg bare gjøre det enkelt og gøy.

Sol var litt tung og treg i dag også så vi trente bare en liten stund. Hun viste tydelig at lydighet ikke var det hun ville drive med i dag. Jeg tror hun følte mestring på ruta da og det var målet i dag.

                     

Etterpå kjørte vi ned til sjøen for å trene litt jakt. Det synes Sol var mye morsommere så nå var det mer fart og engasjement.

Hun fikk trene på de forskjellige fløytesignalene. Nærsøksignalet skjønner hun ikke helt enda, men synes hun fikk litt bedre forståelse i løpet av treningen i dag. Treningen på å løpe i rett linje dit jeg sender henne har fungert veldig bra, jeg ser tydelig at hun er mye tryggere på oppgaven nå.

Veldig flink Sol i dag!

På slutten av treningen kom plutselig Sara løpende ned fra huset. Hun rusler rundt som hun vil oppe med oss, men lyden av jaktfløyten ble tydeligvis for spennende.

                     

Sara hadde hviledag i dag siden hun har vært på fjelltur to dager på rad, men i morgen skal hun få seg en treningsøkt også.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.