Ukens treningsplaner

Her er det vi kommer til å fokusere på denne uken.

Sele:

Jeg kommer til å kjøre to uker med intensiv tilvenning til non-stop selen. Jeg liker denne selen veldig godt, men det er jo ikke den enkleste selen å ha på når man ikke liker å ha på seg seler. Den er trang å få over hodet og det er en sele som dekker nesten hele ryggen hennes. Hun har foreløpig godtatt den veldig greit. Jeg tar 2-3 korte økter inne hver dag og hun er ivrig på å få den på. Når hun har fått den på blir hun litt stiv, men hun beveger seg nå frivillig rundt inne med selen på. Jeg belønner for all bevegelse.

Samtidig bruker jeg den på tur siden båndtvangen har trådt i kraft nå. Hun liker IKKE å få den på når vi skal ut, men etter en liten stund med selen på går det greit. Hun brukte den på joggetur i går. Jeg hadde ikke godbiter med, bare leke. Da vi passerte en hund og jeg skulle belønne henne, kom jeg på at hun sikkert ikke ville leke med selen på. Men etter litt overtalelse fikk jeg henne til å leke litt drakamp. Det er første lekeøkt med sele på! Målet mitt er at etter 2 uker skal hun godta selen, foreløpig ser det overkommelig ut.

10269396_10152352826885661_6575428980487926045_n

Bilkjøring:

Det har vært mange lange bilturer den siste tiden og jeg avsluttet nok treningen litt for brått for nå stresser hun fælt igjen. Så denne uken blir det biltilvenning hver dag, vi kjører en kort strekning før alle gåturer. Korte bilturer og mye belønning. Vi trener også ved å bare sitte i bilen. Hun er flink til å legge seg ned og slappe av i buret når motoren ikke går, her er det bare å utvide tiden.

Svømmetrening:

Dette er litt væravhengig, så på dager med fint vær tar vi med flytevesten ned til sjøen.

IMG_8018

Blodspor:

Målet er å få trent 1 blodspor i løpet av uka.

Lydighet:

Lydigheten tar vi innimellom alt det andre, legger inn noen korte treningsøkter når vi er på tur. Både jeg og Sara er temmelig lei av klasse 1 øvelsene nå, så vi retter blikket mot klasse 2 selv om vi ikke greide opprykket i helga. Hun kan jo klasse 2 – øvelsene også, men det er mange små detaljer som må forbedres. Denne uken skal vi trene på morsomme ting:

-raskere neddekk i dekk under marsj

-fine oppsitt på avstanden

-flatdekk med skjult fører

-innlæring av “snu” til ruta

Ved innlæring av “snu” får vi endelig shape litt igjen og det gleder jeg meg til!

                        

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.