Ukens treningsplan

Nå har jeg lagt en liten plan for denne ukens trening.

Vi har vært på en del familieturer de siste dagene der vi har kjørt bil først. Da har jeg merket at Sara har fått et lite tilbakefall i forhold til stress i bilburet. Hun har ikke stresset så veldig mye, men litt har det vært. Og da merker jeg det godt i forhold til stressnivået hennes når vi skal ut av bilen på en ny og fremmed plass.

IMG_6863

Det er veldig slitsomt å starte turen med en hund som kjempestresset og ikke greier å ta hverken godbiter eller å gå fint i bånd. Hun brukte 10-15 minutter på å roe seg ned på alle turene, når hun først har roet seg ned har hun oppført seg veldig bra. Hun har hatt en fin ro over seg til tross for at vi har vært sammen med mange mennesker. Hun er flink til å legge seg ned å slappe av på eget initiativ.

Det samme merket jeg også på fellestreningen med hundeklubben i forrige uke, hun var veldig stresset de første 10 minuttene, men når hun først roet seg ned er hun så fin.

Så da er det bare å ta et steg tilbake og repetere litt ro-trening i bilburet. Jeg må frem med bedre belønning enn tørrforkuler igjen slik at jeg får i henne belønningen.. Jeg har også tenkt å prøve å trene litt ro i bilburet på samme måte som jeg skrev om her, legge henne i bilburet og vente til hun finner litt ro selv før jeg tar henne ut. Så fortsetter vi å trene ro der og kreve litt mer avslappet holdning for hver gang. Prøve å skape en positiv og avslappet assosiasjon til bilburet.

IMG_6888

På lydighetsfronten skal jeg fortsette å pirke på innkomstene på innkalling og apporteringen, helt om- og venstre vendinger i fri ved fot (bakpartskontroll) og fellesdekk. Jeg vil også sette fellesdekken inn på slutten av en kort kjede og gi en kanonbelønning på slutten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.