Tur i bånd

Tur i bånd i rolig tempo er et fint virkemiddel for å dempe stress.

Jeg synes det er mye kosligere og enklere med tur der hun løper løs, så jeg må ta meg litt i nakken innimellom slik at vi tar oss tid til båndturer også.

Regelen når vi går tur i bånd er at hun skal gå i avslappet skritt og hun skal holde seg på høyde med mine bein. Havner hun for langt frem stopper jeg opp og lar henne finne tilbake selv før vi går videre. Når Sara løper løs er det stort sett full fart hele tiden så det er veldig nyttig for henne å kunne gå i et rolig tempo også.

Ikke minst er båndtreningen veldig nyttig, hun er ikke følsom nok i båndet og har en tendens til å dra enda hardere dersom båndet blir stramt istedet for å ta et skritt tilbake.

IMG_0960

Jeg belønner av og til med godbit når hun har gått noen minutter avslappet ved min siden. Jeg prøver å belønne når hun ser rett frem og ikke på meg. Innimellom belønner jeg med et lite godbitsøk. Det å søke etter godbiter er en aktivitet som krever konsentrasjon og ro og det hjelper henne å holde stressnivået lavt nok. Jeg vil hun skal forbinde turer i bånd med avslappende og rolige aktiviteter.

Det som er negativt med disse båndturene er at hun ikke får like mye fysisk mosjon som hun får på turene der hun løper løs, i dag gikk vi derfor ned til sjøen etter tur så hun fikk svømme.

Svømming er ypperlig måte å trene hunden på, den får brukt muskler og ledd uten fare for belastningsskader og det krever mye energi.

IMG_2877 (800x533)

IMG_2883 (800x533)

IMG_2885 (800x533)

Sara er umettelig når det kommer til å hente ting i vannet, hun er alltid like klar og viser aldri tegn til å være sliten. En helt ekte flat med andre ord, avlet for hente inn døde og skadeskutte fugler fra vannet.

IMG_2913 (800x533)

IMG_2918 (800x533)

IMG_2923 (800x533)

IMG_2934 (800x533)

IMG_2931 (800x533)

IMG_2955 (533x800)

IMG_2965 (533x800)

You may also like...

8 Responses

 1. Elise sier:

  så mange fine bilder 🙂 når dere går i bånd får hun snuse osv? eller skal hun alltid gå ved siden av deg? lurer på om jeg skal være litt nøye i forhold til dette med Kaizer siden Dexter snuser ganske mye og det er ikke alltid vi kommer så langt når vi går i bånd før stopp osv, Heller fri han ut og da er det gjør som du vil 😉 ? Flink du er til å blogge. Det har blitt litt tørke hos oss. Motivasjonen og tida er ikke helt med oss! men vi koser oss med valp og trener mye selvkontroll og bruker mye tid på å trene ro, mens andre hunder trener andre ting.

  • Lill-Iren sier:

   Nei, hun får ikke snuse. Jeg frir henne ut innimellom slik du skriver og lar henne snuse og tisse, hun har veldig lyst til å snuse så det er en bra måte å trene selvkontroll på at vi går uten snusing 🙂 Det er utrolig kjedelig å gå tur i bånd når vi må stoppe hele tiden.
   Ja, jeg blogger så lenge jeg synes det er kjekt. Det er noe jeg koser meg med på kveldstid istedet for å se på tv 😉
   Gleder meg til neste innlegg fra deg da, synes det er veldig spennende å følge flatvalper, der har jeg mye å lære 😉

 2. Elise sier:

  Hei

  Det er nok absolutt noe jeg skal trene inn på kaizer 🙂 Nå er det “finne alt som er på bakken for å spise ” eller å rulle seg i 😉 ja det kommer et blogg innlegg i løpet av helga!

  Takk for et fint blogginnlegg og fine tips jeg tar med meg videre!

 3. Kristin sier:

  Hei! Har du en liten “oppskrift” på hvordan man kan lære hunden og ikke snuse når man skal gå pent i bånd? Vi har en Cairngutt på året, og han er helt “borte vekk” når vi går turer og skal bare snuse og markere. Og på enkelte turer er det helt greit, da går vi med sele og går kun for at han skal få gjort fra seg og “lest avisen”. Men så er det når vi skal øve på å gå pent i bånd. Da bruker vi halsbånd, og vi stopper med en gang han drar. Når han “slakker av” begynner vi å gå igjen, og det funker jo for så vidt det på draingen. Men jeg har ikke funnet ut hvordan jeg skal hindre han i å snuser seg helt bort….

  • Lill-Iren sier:

   Hei, jeg har som en “regel” at hun skal holde seg rundt beina mine. Dersom hun begynner å småtrave og havner foran meg stopper jeg opp og venter til hun har kommet seg tilbake på plass. I starten belønnet jeg masse slik at hun skulle skjønne hvor hun skulle holde seg. Sara er også veldig glad i å snuse på tur, men hannhunder er kanskje enda verre? 😉 Jeg innførte også en regel på at det ikke var lov å snuse på tur, jeg stanset henne bare med båndet dersom hun dro ut i grøfta for å snuse og ventet til hun kom tilbake. Masse belønning når hun går fint ved min side uten å snuse. Etter noen turer ved å være konsekvent med dette skjønner de fleste hunder at nå er det ikke noe vits i å prøve å snuse. Når jeg går turer i bånd, har jeg egne “snusepauser” der hun får tisse osv, da kan du gi en kommando som betyr at hunden får gjøre som den vil en liten stund. Med en gang vi går igjen og jeg gir en godbit for at hun holder seg ved min side betyr det at nå skal hun holde seg der til hun får annen beskjed. Vær forberedt på å belønne mye i starten for at han går fint uten å snuse, så kan du øke skrittlengden uten belønning gradvis 🙂 Det er også en veldig fin måte for hunden å lære litt selvbeherskelse, den har jo veldig lyst til å undersøke når den kjenner en spennende lukt, men den skal velge å heller være hos oss:)

 4. Kristin sier:

  Hei igjen, og takk for svar. Nå har jeg prøvd meg fram litt, og sliter fortsatt litt med snusinga i bånd… Det er jo ikke sånn at han drar ut i grøfta for å snuse, han bare setter snuten i bakken der vi går, og i og med han ikke er så veldig høy, rekker jeg nesten ikke å gjøre noe før han har snuten i bakken. Jeg fester båndet høyt opp mot ørene og drar han opp igjen, men med en gang jeg begynner å gå, så er det ned igjen med snuten.. Hjelper liksom ikke å stoppe heller, for det er jo masse spennende å snuse på der vi står også. Så da må jeg holde båndet stramt for å holde hodet hans oppe… Og det vet jeg ikke om er helt bra… Noen gode råd?

  • Lill-Iren sier:

   Hei, jeg ville ikke brukt båndet for å dra ham opp igjen. Jeg bruker båndet minst mulig da det blir så mye belastning på nakke og strupe. Men jeg ville prøvd å avbryte ham på ett eller annet vis slik at han skjønner at det ikke er noen vits i å prøve å snuse.

   Du må huske å være rask å belønne bare han går ett steg uten å snuse, så kan du øke stegene etterhvert. Dersom det er vanskelig for ham ville jeg tatt korte økter der du trener på dette, kanskje helst på hjemover veien? Og la ham gå å snuse deler av turen nå i starten, la ham gå løs eller ha på ham sele for å markere forskjellen. Eller du kan bruke et frisignal for å si fra at nå er det geit å snuse. Da må du også ha et signal slik at han skjønner når treningen starter igjen. Jeg klapper meg på låret eller gir henne en godbit mens hun går ved siden av meg, det er et signal om at hun skal holde seg der til annen beskjed 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.