Treningstanker

Jeg kjenner på at jeg må organisere jakttreningene mine bedre fremover.

Jeg trenger inspirasjon til øvelser og en plan bak det jeg gjør. Jakt er jo så gøy å trene, så ofte tar jeg bare med meg hund og dummyer ut på marka uten at jeg har så mye annen plan bak det.

Og jeg som er så heldig som har dette så nærme huset burde utnytte det maksimalt med gjennomtenk trening. Huset vårt er det hvite i bakgrunnen så disse markene er bare et steinkast unna. På markene lenger opp er det masse spennende terreng med steingarder og terrengskifter. Jeg skal opp og rydde vekk litt gamle piggtrådgjerder i løpet av uka, så vi får brukt det området også.

Jeg har sittet og bladd i bøkene jeg har tilgjengelig og det står mye spennende øvelser og tips der som jeg kan bruke. Det begynner å bli avansert det vi driver med nå og jeg må ha mer kunnskap om det jeg styrer med.

I det siste har vi trent en del på vanskelige dirigeringer, der jeg har hatt fokus på at hun skal løpe rett frem dit jeg peker uansett om hun har fått påvirkning. Jeg har også hatt forstyrrelser langs en tenkt rett linje som hun ikke skal plukke. Og det er vanskelig, men det hjelper henne til å forstå hva jeg ønsker hun skal gjøre.

Samtidig må man passe på så det ikke blir for vanskelig, da kan hunden miste troen på seg selv og det den skal gjøre. De to siste treningene har Sol stoppet og snudd seg mot meg et par ganger i det hun er på vei ut på en dirigering. Hun har ikke vært sikker på om det hun gjør er riktig og har stoppet opp.

Dette har aldri skjedd før, og på en måte føles det litt bra. Det er et tegn på at Sol er blitt litt nøyere på det hun driver med og faktisk er opptatt av at hun gjør det jeg sier hun skal gjøre.

Sol har vært helt omvendt hele sitt liv, om hun har visst hvor dummyen er eller ikke har ikke vært så nøye. Hun bare løper. Løper og løper, tar et stort feltsøk på hele marka og finner til slutt en dummy. Sol er en hund som har vært full av selvtillit. Og det er veldig gøy å trene en slik hund, men det har vært vanskelig å kommunisere med henne siden hun alltid vet best.

fotograf: Ann-Olaug Toftesund

Mange av øvelsene i bøkene legges opp slik at hunden skal få selvtillit. Når hunden skal dirigeres et sted, ligger det flere dummyer ute slik at man skal være sikker på at hunden blir belønnet med å løpe på en dummy når den hører på signalene våre. Jeg lurer på om jeg må fokusere mer på slik trening frem til hun blir tryggere på øvelsene.

Jeg vil jo absolutt ikke at hun skal bli usikker på det hun driver med, selvtilliten og det at alt gjøres med livet som innsats er jo det som gjør Sol til Sol.

Sol 4 mnd

Jeg har også bestemt meg for å melde oss på et onlinekurs hos Klickerförlaget, de har forskjellige kurs innen jakt. Blant instruktørene er Elsa Blomster og Lena Gunnarsson, forfatterne bak boken Apportering till vardag och fest.

Dette kurset tror jeg passer for oss, det er del tre av et større kurs, men tror Sol har grunnkunnskapene inne til å greie det. 20% avslag denne måneden også så da blir det ikke mange hundelappene. Det er så lenge siden jeg har gått online kurs nå, kjenner jeg trenger litt ny inspirasjon og kunnskap.

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Online kurs hørs spennende ut. Blir gøy å høre hva du synes om det. Lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.