Treningsmotivasjon

Etter et år uten noe motivasjon til å trene hund er det veldig gøy å kjenne at jeg klør i fingrene etter å trene med Sol igjen.

Jeg har vel ikke helt landet på hva vi skal drive med fremover, det er litt luksusproblem det der, med en allsidig rase som retrieveren. Sol er jo helt rå på å gå spor for eksempel, godkjent ettersøkshund er hun også. Så det er egentlig veldig synd å ikke bruke henne mer til det. Jeg tror jeg skal bruke det neste halvåret på å trene jevnlig på spor. Jeg må gi det en skikkelig sjanse, så får jeg se om det er noe jeg vil fortsette med etter 6 måneder.

Akkurat nå er det agility som interesserer meg aller mest og jeg har virkelig lyst til å lære mer og se om dette er en sport som Sol kan gjøre det bra i.

Vi fikk agilityboken til Fanny Gott i posten i dag og jeg gleder meg sånn til å få sette meg ned med denne. Jeg bladde litt i den i dag før vi skulle ut å trene litt. Og lærte mye nytt bare av å lese starten på noen av kapitlene.

Jeg rakk å lese gjennom kapitlet om slalom før vi gikk ut, og bare der fikk jeg mange aha-opplevelser. Fanny presenterte flere forskjellige innlæringsmetoder, og jeg må prøve meg litt frem og bestemme hvilken som passer best for oss. Jeg lærte også at jeg burde startet med å gå på begge sider av henne under slalomen for lenge siden. Hun er nå veldig trygg når jeg går på høyresiden, men når jeg går på venstre side kan hun ikke hinderet i det hele tatt.

Jeg testet ut metoden med å å sette pinnene på skrå i forhold til hverandre i dag. Pinnene danner da to rekker ved siden av hverandre og hunden løper i midten. Etterhvert settes pinnene nærmere og nærmere hverandre slik at hunden må løpe mer og mer slalom til de til slutt står på en rekke som en vanlig slalom.

Jeg prøvde også litt handling på slutten av treningen og vi hadde et helt annet samspill denne gangen i forhold til sist. Så mye som har skjedd oppe i hodet hennes bare av å få tenke litt etter sist treningsøkt. Jeg føler hun følger meg så bra, selv om jeg forsatt må lære meg å bli raskere med å gi henne signalene så hun får forberedt hoppene side. Og hoppteknikken er heller ikke bra, så der har vi mye trening foran oss. Men jeg gleder meg til å gå i gang!

Jeg kjenner bare at jeg må ta meg litt tid til å lære mer først, så jeg vet hvordan jeg skal legge opp treningene.

                                               

Vi har så mye vi må jobbe med, men vi har det så gøy mens vi holder på. Og Sol blir så fort sliten av denne typen trening, så jeg må bli flinkere til å kjøre korte økter slik at hun er skjerpet og uthvilt nå når det blir så mye nyinnlæring.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.