Treningsfyllt dag

Vi har fått trent en del lydighet i dag også.

Det jeg fokuserer mest på er å få fellesdekk-øvelsen konkurranseklar. Jeg sliter jo med at hun er litt for rask til å løfte hodet fra bakken under flatdekken, så jeg vurderte å ta en liten “time-out” hver gang det skjedde. Men etter å ha tenkt litt på det, fant jeg ut at jeg heller ville prøve å øke verdien på belønningen.

Vi gikk en liten tur i dag og tok en treningsøkt med flatdekk på gangveien. Der er det mange spennende lukter og en del folk som går forbi og jeg ville ha litt forstyrrelse rundt henne. Jeg hadde med rå laks som belønning.

IMG_6937

Planen fremover er å alltid bruke gode belønninger når vi trener på flatdekk, motivasjonen skal være høy for å holde haka i bakken. I dag kastet jeg laksebiten opp i skogkanten så hun fikk søke den opp. Jeg låser meg litt fast når det gjelder belønninger, jeg må bli flinkere til å bruke fantasien og legge litt mer energi i det å skape gode belønninger. Bare det at hun fikk søke opp belønningen gjorde at den ble enda bedre for henne. Marie er veldig flink til overraske hunden med gode belønninger, jeg får hente litt inspirasjon fra bloggen hennes.

I dag lå hun 15 sek, 20 sek, 17 sek, 25 sek, 20 sek og hun brøt øvelsen ved å løfte på hodet bare en gang. Det er jeg fornøyd med når det er vanskelige omgivelser. Jeg skal fortsette slik og prøve å komme opp i 60 sek i løpet av uka.

IMG_6948

IMG_6946

På kvelden var det tid for fellestrening med hundeklubben igjen. Siden hun var så flink til å takle de andre hundene sist gang, hadde jeg faktisk en plan for hva vi skulle trene på i dag.

Hun var fortsatt litt stresset med det samme hun kom ut av bilen, men mye mindre enn sist gang. Litt stress blir det nok uansett når man kommer på et sted med mange hunder, og det er greit så lenge hun greier å hente seg inn etter en liten stund.

En avslappet flat

Jeg hadde tenkt å få litt konkurranse-trening i dag for å se hvordan hun faktisk ligger an. Hun fikk 10 minutter på å roe seg ned etter at hun kom ut av bilen. Så kjørte jeg den vanlige oppvarmingsrutinen vår helt på utkanten av treningsområdet. Så koblet jeg av båndet og gjorde en inngang på “banen”, før vi gikk rett på et ganske langt strekke med fri ved fot.

Jeg var kjempefornøyd! Hun gikk akkurat like bra som hun gjør når vi trener alene og holdt fokuset på meg hele tiden. Jeg hadde klar en rå laksefilet som hun fikk som belønning. Neste gang skal jeg prøve meg på en liten kjede med en øvelse etter fri ved fot. Dette er kjempefin konkurranse-trening for henne. Det er viktig å få gjort det helt i starten av treningen slik at vi får gjort en inngang på området før hun har vært der og undersøkt det.

Resten av treningen var det ro, flatdekk og utstillingstrening vi fokuserte på. Alt ble belønnet med okselever. Ingen tørrforkuler på fellestreningene, forstyrrelser skal være gøy!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.