Treningsdag

Etter en lang påskeferie med bare turer var treningsmotivasjonen på topp hos både hund og eier.

I går tok vi først en treningsøkt med dummyene på formiddagen. Nå var det en liten stund siden vi hadde trent, men jeg hadde et mål om å øke avstanden mellom meg og henne på dirigeringssignalene. Vi økte avstanden litt, men når jeg ser på filmen etterpå kunne jeg sikkert økt enda mer. Og så må jeg huske på å variere avstanden mellom henne og dummyen når jeg dirigerer, slik at hun ikke alltid venner seg til at dummyen ligger 10 meter unna henne.

Jeg fikk også inn noen repetisjoner med innkallingssignal mens hun er i søk. Man bør ikke trene for mye på dette, da det er dumt å avbryte hunden mens den er i arbeid. Men Sol må rett og slett lære seg å ikke låse seg selv om hun søker etter dummyer. Det tredje jeg fokuserte på under treningen var riktig posisjon rundt foten innimellom øvelsene. Fine innsitter etter avlevering og å følge foten min naturlig når jeg flytter på meg.

                    

Etter en slik treningsøkt er Sol kjempesliten både i hodet og kroppen. Hun fikk hvile noen timer før vi gikk ut for å trene litt rallylydighet på kvelden.

Det er lenge siden vi har trent rally så jeg måtte sjekke hva som fortsatt sitter før jeg sender noe påmelding til stevne. Det har også kommet er del nye øvelser i klasse 2 som vi må lære inn.

I rally går alt veldig raskt og det er nok derfor det har blitt en så populær hundesport. Men jeg merket på slutten av sesongen i fjor at Sol må trene mer ro i øvelsene. Vi trener ikke så mye rally så hun er ikke 100% sikker på alle øvelsene, dersom jeg ikke beveger meg eller gir henne belønningssignal er hun rask til å endre posisjon til noe annet for å se om det funker bedre. Vi må derfor få inn litt mer ro i treningen og holde alle posisjonene litt lengre for å gjøre henne mer sikker på øvelsene.

Ellers har hun en fantastisk energi og elsker å jobbe. Så det er bare å finne balansen slik at hun ikke blir for høy, det kan hun ofte bli når vi kommer til et litt vanskeligere miljø.

Pusen vil som alltid være med og fungerer fint som forstyrrelse.

You may also like...

2 Responses

 1. Prima sier:

  Her var det veldig mye bra. Kan jeg komme med noen tips?
  Hvis du skal trene LP og RL samtidig, ikke la hunden komme unna med skeive sitter og dårlig fot- det blir bare ekstraarbeid i LP.
  Kos dere videre, og herlig katt:)

  • Lill-Iren sier:

   Takk for tips 🙂 Ja, jeg har ikke helt funnet ut hva jeg skal satse skikkelig på enda, men kjenner jeg heller mer og mer mot å legge bort lydighetstreningen. Men har allikevel skjerpet meg med de skjeve sittene, ikke så kult å ha det i rally heller 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.