Treningen vår

Treningsmotivasjonen vår er tilbake og vi trener både lydighet og jakt om dagen.

Mye av treningen har også gått ut på å være rolig mens den andre trener. Dette har vært et problem lenge og det har gjort at trening med begge to har vært vanskelig og jeg har ikke hatt motivasjon til å ta tak i det før nå. I og med at Sara har vært så utrygg i bilburet, har det gjort det ekstra vanskelig for henne å vente på tur.

IMG_2321 (800x533)

Sara har gjort så stor fremgang i bilburet at nå var jeg klar til å la henne vente der mens Sol trener også. Sara får alltid belønning for å legge seg med haka i bakken i bilburet, det er for at hun skal bli mer og mer komfortabel med å ligge avslappet der. Sol har også skjønt at hun kan gjøre det samme for belønning.

Vi har fått bare marker ved sjøen der vi bor og i går tok jeg en lydighetsøkt med begge to.

Sara har hatt et problem med ruta, hun har alltid satt seg i stedet for å stå. Jeg har alltid hastetrent litt rett før konkurranse for å få henne til å stå, men har ikke fått det stabilt. Nå har jeg tatt tak og lært henne både stå og dekk. I dag testet vi det i ruta for første gang, under innlæringen sendte jeg henne kun til target for å gjøre det litt enklere.

Hun fikk også jobbe mer med sitt under marsj til klasse 3. Den er fortsatt vanskelig og jeg må gå litt saktere for at hun skal få det til, vi får bare fortsette og repetere til det sitter. Så kan vi heller ikke glemme bort stå og dekk under marsj. Alle tre må sitte når vi trener både klasse 2 og 3.

Neseprøven fikk hun også prøve seg på. Jeg er ikke fornøyd med søket hennes enda, hun slurver og kan prøvesmake litt på pinnene.

IMG_2366 (800x534)

Sol har begynt med apporteringstreningen. Hun har konsekvent plukket apportbukken i en av klossene på siden og ikke på midten. Det har vi jobbet med og i dag hadde hun bare en med feil grep.

Hun fikk også trene på siste del av stå under marsj. Hun har brukt å glemme seg med en gang jeg går bak henne, da har hun begynt å snuse i luften og glemmer helt at vi er midt i en øvelse og at hun skal stå stille. Jeg har trent en del på dette inne og idag testet vi for første gang ute, og hun har skjønt budskapet mitt.

Hun fikk også trene litt fri ved fot, men det gikk så dårlig at jeg ikke orket å se filmen en gang. Med en gang vi trener ute, blir hun ukonsentrert og posisjonen hennes er alt for langt frem. Det ble bare frustrasjon i går da jeg ikke fant noe å belønne og hun ikke skjønte hva jeg mente. Så jeg måtte ta en tenkepause på den.

                        

I dag tok vi også en treningsøkt, først litt jakt. Det ble en veldig enkel trening, da hovedfokuset var at hundene skulle sitte passive mens den andre hentet dummy. Dette er vanskelig for begge to så jeg gjorde det veldig enkelt. Godt fornøyd med starten på denne treningen. Sol hadde en tyvstart der hun løp for å hente Sara sin dummy. Veldig greit med langline, jeg hentet henne inn med en gang og satte henne der hun satt. Hun oppnådde dermed ingenting.

I går da vi gjorde dette tullet hun med avleveringene, i dag var de helt perfekte.

                         

IMG_2379 (800x533)

IMG_2385 (800x534)Etter denne treningen trente vi litt lydighet også.

Sara fikk jobbe med avstandskommanderingen til klasse 3. Sol fikk ligge med åpen bildør i dag og hun var helt stille selv om vi trente rett utenfor bilen. Kjempebra.

Sara fikk også gå litt fri ved fot, veldig lenge siden hun har gjort det så jeg ville bare se hvordan det ligger an. I klasse 3 er det springmarsj med vendinger så det må vi jobbe med fremover.

IMG_2355 (800x534)

Jeg hadde tenkt litt på fri ved fot-posisjonen til Sol og ville prøve igjen i dag. Jeg belønnet alltid bakfra og i den posisjonen jeg vil hun skal være i. Jeg merket også at det hjalp at jeg så frem istedet for ned på henne. Hun prøver å få blikkontakt med meg når jeg ser på henne og da må hun fram for å greie det. Jeg belønnet ofte for å unngå frustrasjon. Jeg synes jeg fikk fremgang bare på denne lille økten, så nå blir det mange korte økter fremover. Jeg vil gjøre dette skikkelig fra starten av, det er så mye arbeid å rette det opp igjen senere.

                         

You may also like...

5 Responses

 1. Birgitta Martinsson sier:

  Mycket fint som vanligt! <3 Kul att se er träning och läsa hur du tänker… Vid träningen där en av dom sitter passiv, och den andra tränar med dummy, vad gör du om den passiva börjar pipa? Det är ju väldigt jobbigt att sitta där och titta på…! 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Så bra at du synes det er nyttig 🙂
   Jeg følger hele tiden med på den som sitter passiv, dette skal ikke være stressende for den som sitter og ser på. Det er derfor jeg starter veldig forsiktig, jeg legger opp treningen slik at den som ser på lykkes. Jeg gjør det samme når jeg trener lydighet, da trener jeg den ene mens den andre ligger på et teppe og ser på. Det jeg vil lære dem, spesielt i jakten, er at dersom du sitter lugnt så får du jobbe etterpå.
   Dersom en av dem hadde begynt å lage lyd, hadde jeg nok bare lagt den hunden i bilen igjen. Lyd skal ikke føre til noe. Men ingen av dem var i nærheten av å lage lyd her, dersom jeg hadde sett de var stresset hadde jeg avsluttet før lyden kom 🙂

 2. Birgitta Martinsson sier:

  🙂
  Min tjej på 10 mån är helt tyst när hon jobbar och är ensam… Men jag har märkt att hon stressar upp sig när vi är flera, och då har det också kommit pip, så där måste jag fundera ut nåt bra…

  • Lill-Iren sier:

   Sol har også stresset seg veldig opp når hun har sett andre hunder hente dummy. Jeg har derfor ikke satt henne i den situasjonen, ikke alle unge hunder takler det. Jeg har trent mye hjemme på det å endre forventningene. F eks øvelsen der jeg kaster en markering og istedet for at hun får hente går vi og gjør noe helt annet, for eks å slappe av på teppet. Hun må lære at hun kun får hente dummyen dersom hun slapper av. Idag fikk Sol for første gang på lenge se andre hunder trene jakt og det gikk fint. Vi tok det gradvis og belønnet mye for ro. Det er ikke sikkert unghunden din er klar for det enda 🙂

 3. Birgitta Martinsson sier:

  Nej, det är kanske för tidigt att ha med henne ihop med andra… Ska lägga in dina övningar, och kanske hålla mig ifrån gruppträning en period.. Sitter hon o slickar på en tub med mjukost så går det bra, då bryr hon sig inte om omgivningen..! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.