Trening i kulden

– Produktene fra Canelana er sponset –

Ja da er vi endelig i gang med litt trening igjen.

Det var primært lydighetstrening som var planen, men jeg puttet et par jaktdummyer i treningsvesken for sikkerhetsskyld.

Middagsrester er ypperlig som godbiter. Hver gang det er litt til overs på guttene sine tallerkener, legger jeg det i hundeskuffen i kjøleskapet. Pølse og pannekake setter Sol stor pris på.

to sultne sjeler

Vi var uten bil i går så vi pakket treningsvesken og ruslet ned til sjøen for å trene på marka der.

Ullvottene fra Canelana finner du her.

Det var såvidt minusgrader ute, så ull må vi ha. Jeg lar Sol ha dekken på før trening og under oppvarmingen for å bli skikkelig varm.

Det nydelige blå dekkenet heter Aurora og du finner det her på Canelana sine nettsider.

Vi fikk jobbet  litt med fri ved fot i dag. Sol er så fantastisk og holder posisjonen sin så bra, enda så lite vi har trent det siste året. Hun kan bli litt ivrig og det blir litt hopp og sprett, men det ser jeg på som et luksusproblem.

Ulljakke/vest fra Canelana her.

Jeg hadde et par dummyer liggende ute mens vi trente lydighet. Det er en fin måte å trene fremadsending på. Det kalles en minnesmarkering og det blir litt enklere enn en blind dummy. En blind dummy har ikke hunden sett blitt lagt ut, men en minnesmarkering har hunden sett. Du kan enten vente en stund før hunden får hente den (for eksempel til neste dag), eller få hunden til å gjøre en del andre ting som den må konsentrere seg om før du sender. Poenget er at hunden glemmer litt at dummyen ligger der.

På slutten av filmen blir Sol sendt på en minnesmarkering.

                       

Ruta er et prosjekt som vi bare må ta oss god tid med. Dele opp øvelsen og jobbe med de forskjellige momentene. Jeg synes ruta er så vanskelig å få til slik jeg vil ha den. Hva skal kriteriene være? Skal jeg bruke target bakerst i ruta? Skal jeg la henne finne riktig punkt i ruta selv? Skal jeg lære henne å løpe gjennom ruta og heller kommandere “stå” når hun er på riktig sted?

Noe av problemet vårt med ruta, er at Sol er så utrolig fokusert på at belønningen kommer fra meg. Det er også et problem når hun skal ta hopphinder, slalom osv. Hun vil helst ha øyekontakt med meg hele tiden, så hun ser ikke på hinderet hun skal over/gjennom i det hele tatt. Det samme med ruta, hun vil helst se på meg samtidig som hun løper ut.

Jeg synes det fungerte veldig bra med dummyer innimellom lydighetstreningen, det gjorde at hun fikk løpe fra seg og få ut litt energi. Det blir jo litt småpirk og høy konsentrasjon på lydighetsøvelsene.

Mot slutten av treningen tok vi ulldekkenet på igjen. Det er viktig at musklene ikke blir bråkalde etter hard aktivitet, da hoper det seg opp med melkesyre og hunden blir støl og utsatt for skade til neste tur/trening.

Så bar det opp igjen til huset for å slippe ut Simba som synes det er blodig urettferdig at han ikke får være med, når det deles ut så mange godbiter.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.