Trener mot WT

Ja, ja, nå har vi meldt oss på Working Test så da er det bare å komme seg på trening.

Sol har fungert veldig bra hjemme på den jakttreningen vi pusler med her. Hun blir tryggere og tryggere på dirigeringssignalene mine, og det er så gøy å se fremgangen vår. Men hun er ikke klar for WT i åpen klasse enda, så vi stiller i BK for andre gang.

Tidligere i uken var vi også en tur hos Dyrekiropraktor Harriet for å sjekke at hun hadde holdt seg bra, siden det var en del rusk sist gang.

Det så veldig bra ut hos Sol så da var det klarsignal for å trene. Så deilig at Harriet har fått så mange kunder i nærområdet vårt at vi slipper å ta turen helt til Ålesund. Og for en flink og rolig Sol som takler hunder og hester rundt seg så bra.

Et par dager etter kiropraktorbehandlingen satte vi kursen mot Sykkylven for å trene på WT. WT er lagt opp med forskjellige poster der en og en hund er fremme for å jobbe, så det er veldig annerledes enn en vanlig jaktprøve. Fort gjort å få null og små marginer for å miste viktige poeng. Her må detaljene sitte.

Vi var fire stykker og rullerte på å være dommer og skytter/kaster. Vi la opp treningen slik som en WT ville foregått med fem forskjellige poster.

Frida og Luna i aksjon. Vi hadde fotgåing i starten på nesten alle postene, det trengs virkelig å trenes på. Sol kan låse seg litt når hun ser at det står en skytter der fremme og det kan være vanskelig å konsentrere seg om meg når vi skal gå jaktfot mot skytteren.

Vi filmet de forskjellige postene.Sol var utrolig flink og behagelig å føre.

                     

Høydepunkter for oss var en utrolig fin og spontan sitt utover i treningen når jeg stanset opp, full fart rett hjem etter å ha plukket dummyen og ingen tendenser til knalling.

Foto: Ann-Olaug Toftesund

På den siste posten kjørte vi en forstyrrelse der det først ble kastet en markering, så bevegde skytter og kaster seg til høyre og fyrte av et skudd til. Deretter skulle hunden sendes på markeringen, selv om det siste skuddet kanskje var mest spennende.

Jeg var ikke forberedt med fløyten da Sol plutselig tok en sving mot skuddet etter at hun hadde plukket markeringen, på andre repetisjon greide hun det perfekt.

                    

Jeg er så fornøyd med Sol. Hun taklet alt så bra. Det var mange flinke hunder på treningen, kjekt å se at alle har fremgang og lykkes.

Det aller vanskeligste er å se på at andre får ha det gøy

Tusen takk for en fin og lærerik trening og mye spennende film der vi kan studere handlingen vår.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.