Travel mai

– Produktene fra Canelana er sponset –

I mai måned er det mye som skjer både på hundefronten og ellers, så tiden går så altfor fort.

Nå ser jeg at det ihvertfall var på høy tid med et nytt blogginnlegg fra oss. Neste helg skal vi til Skarnes på Pinsearrangementet i regi av Norsk Retrieverklubb. Vi er en fin gjeng som skal reise herfra og det blir kjekt å møte andre retrievereiere som jeg vanligvis bare kommuniserer med på nettet. Vi får blant annet endelig møte Tone som eier flotte Nacho, pappaen til Sol.

På Skarnes skal vi først på utstilling, dagen etterpå er det Working Test der resultatene blir lagt sammen. Hundene må bevise at de har både “brain & beauty”. Jeg grugleder meg, det er 93 påmeldte i vår klasse!

I forhold til jakten er det derfor markeringsarbeid vi har jobbet mest med og avlevering fra vann.

Utfordringen er at hun ikke rister seg etter første gang hun har vært i vannet. Etter det er det ingen problem, men det er jo den første gangen som teller når man er på prøve. Nå sitter det stort sett hver gang heldigvis. Jeg “omvendtlokker” med noe fantastisk godt i den ene hånden i det hun er på vei inn, slik at hun er fullt konsentrert om det istedet for å tenke på å riste seg.

Etter en kald svømmetur er det godt med Aurora ulldekken fra CanelanaVi har fått et rødt og gått opp en størrelse, da det blå ble litt kort til Sol. Dette dekker godt bak slik at alle muskler holder seg varme.

Vi skal også på rallystevne i slutten av mai, så vi trener korte økter hver dag. Det er fortsatt veldig gøy med klasse 3-øvelsene. Høyreføring, nye vendinger og slalom. Sol gir som vanlig full gass.

                   

Vi har slitt litt med slalomen siden hun kun har sett på meg og ikke på pinnene. Men nå har det blitt litt bedre og jeg har begynt å legge belønningen på bakken foran henne, for å få fokuset litt bort fra meg.

Høyreføringen begynner å bli veldig bra, dette er det over en uke siden jeg filmet så nå har hun blitt enda flinkere til å kontrollere bakparten selv om hun går på “feil side” av meg.

                   

Vi har også startet opp med styrketrening igjen, vet ikke helt hvorfor jeg sluttet med det. Sol trenger det. Sist hun var med kiropraktor sa Harriet at hun hadde litt lite muskler i bakparten, så nå trener vi annenhver dag på balanseballen. Får håpe vi ser resultatene av det på helgens utstilling.

Etter en lengre shoppestopp har jeg nå endelig fått kjøpt meg en ny hundebok. Jeg har sett på denne en stund og nå når den kom i ny utgave klikket jeg den hjem. Sol har alltid vært en selvstendig type, og jeg vil ha et enda bedre samarbeid og en bedre relasjon mellom oss. Eva Bodfäldt har veldig mange spennende tanker og treningsmetoder rundt dette med å bygge en god relasjon med hunden. Hun skriver mye om belønninger og det å bruke omgivelsene som belønninger for hunden, og det er egentlig helt genialt.

Hun har forskjellige ord for hver belønning, for mat, lek, kos, lukte på spennende flekker, hilse på hunder osv. Hunden vil da se på alle spennende forstyrrelser som potensielle belønninger og jobbe hardt sammen med deg for å kanskje få et “værsågod” til maten eller hunden den vil hilse på. Gleder meg til å lese den ferdig og teste ut dette.

Hun skriver også om passivitet, og mange andre hverdagsproblemer. I går hadde vi bilen på verksted og jeg benyttet muligheten til å la Sol få litt passivitetstrening på områder med masse mennesker mens vi ventet.

Jeg har også oppdaget en veldig fin hundepodcast der blant annet Eva Bodfäldt er med “Vår bästa vän”. Veldig spennende og lærerikt.

You may also like...

1 Response

  1. Prima sier:

    Takk for tips om podcast- den må jeg sjekke ut. Lykke til i helga

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.