Tips til for og godbiter

Jeg prøver å gi min hund mest mulig ren og naturlig mat. Hun fores med vom & hundemat som er rent kjøtt og godbitene lager jeg av lever, vom & hundemat eller andre rene råvarer. Det eneste jeg ikke har vært helt fornøyd med er foret fra frolic som jeg har brukt som godbiter. Vi trener ganske mye og det går en del godbiter. Frolic er noe jeg har brukt som “hverdagsgodbiter”, det er så greit å ha noe som ikke må stekes eller kokes og som kan oppbevares i romtemperatur. Det er det jeg har med i lommen når vi går tur og jeg bruker det når vi trener lydighet uten noen store forstyrrelser rundt oss. Jeg prøver å spare de saftige gode godbitene til de treningssituasjonene som er vanskeligst for henne. Som sagt er jeg ikke fornøyd med innholdet i disse godbitene, og avføringen hennes blir oransje de dagene hun får mye av det.

Jeg fikk tilsendt en forprøve fra Alpha Dog på Orijen Adult og det har jeg nå testet ut som godbiter. Jeg har brukt dem de to siste treningsøktene og Sara er storfornøyd. Det som gjør at dette foret passer så bra som godbiter er at forkulene er små i størrelse og de har en mye sterkere lukt enn annet tørrfor jeg har prøvd.

Jeg ble veldig positivt overrasket over det jeg leste om Orijen. Endelig en tørrforprodusent som har skjønt at hunder og katter ikke trenger karbohydrater! Jeg spiser LCHF kosthold selv og kjenner godt hvor mye bedre kroppen fungerer på færre karbohydrater. Orijen inneholder betydelig færre karbohydrater enn mange andre tørrfor, og de karbohydratene det har kommer fra frukt og grønnsaker. IKKE fra korn som er det som er vanligst å putte i tørrfor. Korn har ingenting i en hundekropp å gjøre, det brukes fordi det er billig! Dette er altså et proteinrikt for siden det inneholder mye kjøtt og lite karbohydrater. For litt mer kresne hunder har Alpha Dog også frysetørkede Orijen godbiter som er enda mer smaksrike. For Sara holder forkulene i massevis. Jeg har tenkt å variere med fisk og vilt – varianten som også skal fungere veldig bra som godbiter. Så heretter blir frolic byttet ut med Orijen her i huset.

Jeg likte også veldig godt at det er produsentene selv som selger foret, de har altså god kontroll på produksjonen. Det er fokusert på at dyr og høns skal leve fritt og spise økologisk. Fisken som blir brukt er også villfisk og ikke oppdrettsfisk. Råvarene som brukes til å produsere orijen er ferskt kjøtt, det er altså ikke blitt nedkjølt, eksponert for varme eller kjemikalier. Du kan lese mer om Orijen her.

små forkuler fungerer fint som godbiter – Sara venter på værsågod kommando

Jeg har vært på utkikk etter et tørrfor jeg kan bruke i tillegg til vom & hundemat. Det er ikke alltid så praktisk med et for som må oppbevares i fryser og kjøleskap, så det er greit å ha et tørrfor på turer og reiser. Orijen passer veldig bra, siden det er veldig likt vom & hundemat i innhold. For dem som synes det blir for mye styr med et ferskfor som vom & hundemat, er Orijen et veldig fint alternativ.

You may also like...

1 Response

  1. 28. mars 2014

    […] er så heldig at jeg har en hund som elsker å jobbe og tørrforkuler fra for eksempel Orijen fungerer kjempefint som belønning. Tørrfor er veldig praktisk som belønning siden det er rimelig, […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.