Tips til aktivisering og søksarbeid på tur

Bloggen Apportering till vardag och fest er en veldig fin blogg om jakt og klikkertrening, her finner jeg mye inspirasjon når jeg er tom for nye treningsideer. Her en dag kom jeg over et innlegg med et godt tips til en aktivitet du kan gjøre med hunden på de daglige turene.

Det er en fin øvelse for å gi hunden litt ekstra aktivisering på tur og for å øke samarbeidet mellom hund og fører. For dem som trener i forhold til jakt, er den nyttig for å lære hunden at dersom fører viser interesse for et område er det stor sjanse for at det er noe spennende å finne der. Øvelsen er også en fin start i forhold til innlæring av linjetaket (fremadsending).

rp_1803391-8-1390154035423.jpg

Når hunden løper løs foran deg på tur, passer du på å slenge ut gjenstander til høyre og venstre for stien (jaktdummyer, tennisballer o.l). Det er også god trening for fører og huske hvor gjenstandene befinner seg. I en jaktsituasjon må du kunne dirrigere hunden ut til det riktige området dersom hunden ikke fikk med seg markeringen.

Etter en stund tar du båndet på hunden og begynner å gå tilbake samme vei dere kom. Når dere kommer til området du la ut gjenstandene kan du begynne å se i riktig retning og kanskje legge til et ord som gjør at hunden blir nysgjerrig på området. For eksempel ”er det noe der?” Når hunden begynner å dra i retning av riktig område kan du slippe båndet eller koble den løs.

De første gangene kan det være lurt å utnytte vinden så luktene av gjenstandene blåser mot dere. Etter hvert blir du ikke avhengig av vinden, hunden skal skjønne ved hjelp av dine signaler at det ligger gjenstander der ute. Denne øvelsen kan du gjøre vanskeligere og vanskeligere helt til du kan sende hunden ut på en langt linjetak.

IMG_4051

(Kilde: http://apporteringtillvardagochfest.se/julkalender-lucka-9-promenadtraning-sok/)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.