Tilbake til hverdagen

– produktene fra Non-stop dogwear og Canelana er sponset –

En fin påskeferie er over og været har vært upåklagelig!

Jeg føler jeg har fått gjort “alt” denne påsken. Vi har både hatt hotellferie med bading og god mat uten dyr, avslapning hjemme på plattingen i solen, x antall familieselskap, skiturer, fjellturer og jeg har fått jobbet 3 helligdagsnetter.

Fjelltur

familieselskap

avslapning hjemme

påskevær

plattingkos i solen

skiturer

Vi har hatt litt besøk av familie denne påsken og det er kjekt å se at Sol oppfører seg bedre inne nå og slapper mer av selv om det er folk hos oss. Vi må si fra av og til at hun skal gå å legge seg, men stort sett gjør hun det nå på eget initiativ. Til og med da vi hadde familieselskap med 12 stykker, greide Sol å være i rommet og stort sett holde seg i sengen sin i godt selskap med Simba.

Jeg merker også stor forskjell på treningen vår ute i forhold til å holde seg rundt huset sammen med oss. Denne påsken har det vært så varmt at vi har vært en del ute på plattingen og Sol kan vandre mellom husene her uten at hun løper videre av gårde. Og ikke minst velger hun oftere og legge seg ned i nærheten av der vi er.

Vi hadde også en fin dag i skiløypene denne påsken, noen sto på slalom, noen gikk på langrennski og noen rant på akebrett.

I forhold til at vi hadde masse folk rundt oss, både store og små, så var Sol ekstremt flink til å slappe av denne dagen.

Aurora Ulldekken fra Canelana kan kjøpes her. Har også nå kommet i rødt.

I skisporet oppførte hun seg også veldig bra, men jeg merker at episoden vi hadde med de to schæferene sitter litt i. Hun er mer skvetten og kan bjeffe og gire seg opp dersom noe ser ut som noe annet enn et menneske.

                   
Les mer om Freemotion trekksele fra Non-stop dogwear her og finn din nærmeste forhandler her.

Det var en og annen hund også på området og det kan hun også gire seg veldig opp over, Jeg vil jo helst at hun skal kunne slappe helt av og ikke bry seg selv om en hund er i nærheten av oss og vi var på god vei dit, men vi har dessverre tatt noen steg tilbake i forhold til det.

Sol blir ikke forstyrret av hunder når vi trener eller gjør slike ting, men når hun er “fri” og hun er i en hverdagssituasjon blir hun påvirket av det. Vi får bare fortsette og trene, jeg kan gjøre det litt enklere for henne nå en periode ved å gi en henne en oppgave som jeg kan belønne henne for når en hund kommer i nærheten. Samtidig vil jeg gi henne litt mulighet til å ta det riktige valget selv, og ta kontakt med meg når hun får øye på en hund istedet for å gire seg opp.

Vi har hatt en fantastisk fin påske, men nå er det godt med hverdag og litt mer organisert hundetrening igjen. Nå er det blitt april og det er mulig det blir et stevne eller to på oss denne måneden, det er godt å komme i gang med stevnesesongen og få litt svar på hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Jeg har virkelig oppdaget podcast den siste tiden og har mange favoritter på listen min. Jeg lærer masse og får mye inspirasjon til å trene av å høre på de svenske podcastene “Ridpodden” og “Framgångsekipaget”. Hestesport og hundesport har mange likhetstrekk og det er interessant å høre hvordan rytterne som driver på internasjonalt nivå tenker. De snakker både om mental trening, hvordan man bygger opp en ung hest med grunnferdigheter og hvilke innlæringsmetoder som fungerer best på ulike hester.

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Så morsomt å lese om flere som er innom hestesport for å lære mer om hundesport eller trening. Jeg gjør det samme, og det er veldig lærerikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.