Tid og energi

Å ha hund krever mye, hvordan får man tid i en travel hverdag?

Jeg har tenkt litt på det etter at jeg så dette intervjuet med Lotte Nordli som konkurrerer i elite lydighet samtidig som hun er småbarnsmamma, fulltidsstudent og hundeinstruktør. Spesielt nå som jeg har valpeplaner på gang.

Jeg har også fulle dager med jobb, mann og to små som skal følges opp med lekser og fritidsaktiviter. Så mange var nok litt skeptiske da jeg bestemte meg for å kjøpe en stor og krevende rase midt oppi dette. Det med å få tid til Sara føler jeg aldri har vært noe problem, enkelte dager når det skjer noe spesielt går det rett og slett ikke. Og da må hun klare seg med noen godbitsøk ute i hagen, men jeg tror det er sunt for så aktive hunder å ha rolige dager innimellom og jeg har ikke dårlig samvittighet for det.

Når jeg skriver i bloggen så fokuserer jeg kun på hundedelen av livet mitt, bloggen er mitt lille fristed. Men selv om jeg ikke skriver om det så har jeg 100 andre ting å gjøre i løpet av dagen også. Jeg driver ikke bare med hund, og jeg ville aldri la hundeholdet mitt gå utover resten av familien. Hund er noe jeg har valgt og jeg har alltid vært nøye på at hundetreningen er noe jeg legger til tider der ungene er i barnehage eller på skole eller sover.

Og jeg kjente meg så igjen når Lotte sier at det er noe man må putte innimellom alt det andre. Og som hun sier så er det å drive med hund noe som gir mer energi i hverdagen, det er ikke noe som stjeler energi fra oss. Og når det er noe man har så lyst til å drive med og som gir så mye tilbake så planlegger man hver eneste dag slik at man får presset inn tid med hobbyen sin der det går an. Jeg tenker hele tiden “hvordan skal jeg legge opp dagen i dag slik at jeg får tid til å trene?”

Det er veldig sjelden at det er et slit å komme seg ut med Sara. Når jeg har litt ledig tid blir jeg veldig glad for da kan jeg bruke 30 minutter med henne. Jeg ser ikke på det som et ork og at jeg egentlig ville brukt de 30 minuttene på sofaen eller foran tv’en.

I dag har jeg ikke hatt så mye tid til henne, men innimellom lekselesing og middagslaging tok vi en 30 minutters tur ned til sjøen rett før solen gikk ned. Dette er typiske 30 minutter der jeg kommer inn igjen med mer energi enn jeg hadde da jeg gikk ut. Jeg elsker å rusle rundt i vakre omgivelser sammen med Sara og leke med kameraet. Da er jeg helt oppslukt med akkurat det jeg driver med og alle andre tanker legges bort en liten stund. Med kameraet får jeg bruke litt av min kreative side, min versjon av meditasjon.

Så fint, helt stille, bare du og jeg.

IMG_7452 (640x389)

IMG_7456 (640x427)

IMG_7465 (640x417)IMG_7471 (640x427)Plutselig fikk jeg øye på paraglidere som dalte ned over Berkvika.

IMG_7455 (640x427)IMG_7461 (640x427)

Og fikk også tid til dagens jakttrening med 3-4 linjetak på turen opp og ned.

IMG_7475 (457x640)

Utrolig hva man kan rekke i løpet av 30 minutter.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.