Svømmetrening

Flat coated retriever er en livlig, aktiv og meget energisk hund som passer for aktive familier. Den har ofte vært karakterisert som «Formel 1» blant retrieverne. Den har en utmerket arbeidslyst, god nese og er en meget habil svømmer.

Vel, ikke alle flattene har fått med seg at de er gode til å svømme. Sara elsker vann og kan ligge og plaske, gjerne med hele hodet under, i timesvis. Men å svømme tør hun ikke. Jeg har prøvd å lokke henne med leker, jeg har vært uti vannet  sammen med henne og jeg har hatt henne sammen med andre hunder som svømmer. Dersom en pinne havner for langt ut står hun å klynker og piper av frustrasjon fordi hun ikke kommer seg ut for å hente den.

Denne sommeren har jeg bestemt meg for å gjøre et siste forsøk for å få henne trygg på å svømme, denne gangen med flytevest som hjelpemiddel.

IMG_7954

IMG_7953

I går skulle vi være noen timer ved sjøen så jeg bestemte meg for å prøve flytevesten på henne. Hun godtok den overraskende greit. Jeg vasset ut sammen med henne og tok henne med ut til hun ikke nådde bunnen og lot henne svømme inn igjen. I starten var hun så skrekkslagen at hun ikke greide å ta med seg pinne eller leke fra vannet, men etter noen ganger plukket hun dem med seg på vei inn mens hun svømte. Jeg var litt spent på om hun skulle bli redd for vannet siden jeg tok henne med så langt ut, men hun sprang fortsatt frivillig uti.

IMG_8018

IMG_8021

IMG_8022

Også ble det litt skummelt

Også ble det litt skummelt

Flinke Sara turte til slutt

Flinke Sara turte til slutt

Etter 20 minutter tok jeg av flytevesten og lot henne leke litt på egen hånd i vannet. Så prøvde jeg å være uti med henne igjen å holde pinnen akkurat så langt ut at hun måtte ta et lite svømmetak for å få tak i den. To ganger turte hun å ta pinnen selv om hun måtte forlate den trygge bunnen for å nå den, og jeg var veldig fornøyd med dagens fremgang.

Lek med meg!

IMG_7990

IMG_7988

IMG_8012

Helt utrolig med sommertemperatur i april, vi nyter disse dagene i fulle drag.

IMG_7924IMG_7969

IMG_7925

IMG_8069

Sara sitter og venter spent på om det er en grillpølse med hennes navn på

Sara sitter og venter spent på om det er en grillpølse med hennes navn på

You may also like...

4 Responses

 1. Silje sier:

  Aldri hørt om en flat som ikke vil svømme.
  Kjempe moro det gikk til slutt 😀
  Sasha elsker å bade. hun svømmer og svømmer så lenge noen kaster noe ut i vannet.
  Er jo en kjempe fin trening for de da 🙂

  Flotte bilder som vanlig 😉

  • Lill-Iren sier:

   He he, nei de fleste er naturlige svømmere. Jeg kjøpte henne da hun var 10 måneder gammel så hun har kanskje ikke hatt så mye erfaring med vann fra hun var liten.
   Ja, det var fin fremgang i går, men vi har mye trening igjen før hun føler seg trygg tror jeg 🙂

   Tusen takk for fin kommentar, veldig koselig 🙂

 2. Karianski sier:

  Jeg har hatt flat som ikke ville svømme. Kunne lure henne en gang i blant med å kaste pinner litt og litt lenger ut, men det tok tid..
  Hun jeg har nå er gal etter vann og blir gjerne med på svømmeturer, enten sammen med meg eller etter pinner/dummyer.

  • Lill-Iren sier:

   Ja jeg er forberedt på å bruke denne sommeren, men når jeg ser hvor stor fremgang hun hadde bare på en dag så tror jeg det skal gå. Hun har aldri vært i nærheten tidligere av å miste bakkekontakten frivillig i vannet slik hun gjorde i går. Og det at hun fortsatt syntes det var gøy selv om hun synes det var kjempeskummelt de første gangene jeg tok henne med ut. Jeg har hørt om andre som har hatt suksess med flytevest så jeg krysser fingrene for at hun svømmer selv på slutten av sommeren 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.