Storm og innevær

Jeg kunne egentlig tenkt meg både fjelltur og litt hundetrening i dag, men det er rett og slett så ufyselig vær ute at vi holder oss inne.

Jeg har sittet litt på bloggen og blant annet oppdatert listen over blogger jeg følger. Slettet alle som ikke eksisterer lenger og søkt opp litt nye som omhandler mer agility siden det er det vi fokuserer mest på akkurat nå. Jeg lærer så mye av å lese hundeblogger. Veldig kjekt både å lese om hvordan andre sin hverdag med hund ser ut og få tips og motivasjon til trening.

Så fint var det tidligere denne uken hos oss. Stille før stormen. Det har vært en rolig uke hundemessig, mest jobb og familieliv siden jeg har vært alene-mamma denne uken. Nå er endelig alle samlet igjen og klar for helg.

Jeg skulle ta litt bilder av det siste strikkeprosjektet mitt, men “noen” er veldig vant til å skulle være foran kamera.

Nå når jeg har vært alene denne uken, merker jeg virkelig hvor mye selskap det er i den firbeinte lille lykkepillen. Det hadde vært noe helt annet å sitte alene på kveldene etter at ungene har lagt seg dersom hun ikke var der.

Jeg må bare skryte av belønningsroboten vår, den fungerer så bra! Den har fast plass i hjørnet ved plassen til Sol og der kommer det belønning hver gang noen kommer på besøk. Jeg passer på å trykke rett etter det kommer lyder som Sol vanligvis bjeffer på. I starten virker det som avledning, men etterhvert forbinder hunden disse lydene med at noe godt kommer når den ligger på plassen sin. Målet er å endre følelsen hunden får når den hører disse lydene. Istedenfor at hunden skal tenke at dette er noe skummelt, skal den tenke “yes, nå kommer det gode ting dersom jeg ligger på plassen min.”

Det er også veldig deilig at jeg slipper å reise meg for å finne belønning til henne hver gang noen kommer. Så lenge jeg har fjernkontrollen med meg, kan jeg bare blir sittende i sofakroken mens hun får belønningen sin.

I agilitytreningen fungerer den også veldig bra. Den har hjulpet veldig på å få Sol til å fokusere litt mindre på meg og mer fremover mot belønningen. Nå gleder jeg meg veldig til onlinekurs i agilityhandling hos Klickerklok i begynnelsen av april.

Håper alle har en fin helg <3

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.