Store resultater med lite trening

Først må jeg bare skryte av passivitetstreningen til Sol. Det vi har fokusert mest på er å være knyttet fast i kobbel. Det har hun virkelig ikke vært flink til tidligere, og det har raskt kommet frustrasjonsbjeff fra henne når hun er fast og vi gjør andre ting.

Vi har holdt på mye ute i hagen disse fine dagene, så hun har fått trent en del på å ligge et annet sted mens vi holder på med det. Tidligere denne uken hadde vi besøk og gikk litt rundt på tomten for å planlegge hva som skal plantes her og der nå når alt begynner å bli ferdig. Sol ble da stående i kobbelet og vi andre forsvant rundt huset der hun ikke kunne se oss. Jeg kikket rundt hushjørnet av og til for å se hva hun drev med, og hun hadde lagt seg ned og slappet tydelig av! Helt fantastisk! Resultatene av “shapingen” vår har kommet utrolig raskt.

Jeg var borte noen ganger og belønnet henne, alle gangene lå hun rolig og fint. Det neste vi skal jobbe med er passivitet i bilburet mens bagasjeluken er åpen. Da gjør jeg akkurat det samme, shaper og belønner den roen jeg vil ha. Belønner med mat eller med frihet.

I dag er det 1. mai og startskuddet for fjelltrimmen, så i går hadde jeg og Sol oss en fin runde på fjellene rundt oss her for å legge ut fjelltrimbøker. Det var tykk skodde, men da vi kom opp på Helgehornet kom vi oss over den.

Dess mer vi trener agilityøvelser o.l dess mer kontakt får jeg og Sol i hverdagen. Hun er veldig “føljsam” når vi går i fjellet og har hele tiden kontroll på hvor jeg befinner meg. Av og til stanser vi og tar litt passivitetsøvelser. For eksempel å sitte foran meg en liten stund (ryggsekken). Når jeg kjenner hun slapper godt av i kroppen og lener seg mot meg, går vi videre. Det er viktig at det er vi som bryter passiviteten og ikke hunden.

Jeg bruker øvelsene til Eva Bodfäldt når vi er på tur. Plutselig kan jeg ta av fra stien og løpe av gårde og når hun når meg igjen har jeg funnet en tennisball eller noen gode godbiter på bakken. Innimellom i det hun kaster et blikk bak mot meg kaller jeg henne inn, og hun får belønning inne hos meg. Det er faktisk et veldig godt tips, å kalle inn hunden de gangene den ser på deg og ikke når den er på vei en helt annen plass. Du vil heller belønne at hunden er “føljsam” enn at den er langt langt borte fra deg.

Og sladretreningen er helt genial når vi møter på noe eller noen. Sol sladrer på alt hun får øye på som kommer mot oss på stien. Hun bråsnur og løper tilbake til meg for å fortelle at hun har sett noe.

Her kan du lese mer om hvordan jeg trener sladretrening. Og her er en film fra da Sol var yngre.

                                               

Her har jeg skrevet litt om hvordan jeg trener føljsamhet og kontakt.

Hjemme fortsetter vi å trene på leksjon 2 på agilitykurset vårt. Hun har lært seg å gå begge veier rundt kjeglen. Jeg prøver også å kaste godbiten forskjellige steder slik at hun greier svingen uavhengig av hvor hun er i forhold til meg.

                                                 

Vi jobber også videre med å ta hinderet bakfra. Her kaster jeg også godbiten forskjellige steder slik at hun kan ta hinderet fra forskjellige startpunkt. Etterhvert skal jeg også begynne å bevege meg fremover samtidig som jeg sender henne rundt og bak hinderet.

                                                 

Her tok vi det et steg videre og hun får trene på begge hinderstøttene, jeg har også begynt å bevege meg rundt.

                                           

Det er så gøy når det går så raskt fremover og jeg er så glad jeg meldte meg på dette kurset. Nå får vi virkelig trent godt inn grunnferdighetene, og Fanny sier fra når vi er klar til å gå til neste nivå med å legge på kommando, øke vanskelighetsgraden osv. Veldig fornøyd med kurset hos Klickerklok så langt.

Etter trening <3

                                                 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.