Stolt hundeeier

Vi har vært på langtur i helga. Det vil si 3 timer med bilkjøring. Jeg har unngått så lang bilkjøring med Sara helt siden jeg startet med treningsopplegget for å få henne til å trives i bilburet. Hun hadde gjort store fremskritt tidligere i uka og kunne kjøre bil i 15 minutter uten å stresse seg opp. Jeg var veldig fornøyd med fremgangen, men hadde ingen forhåpninger om at denne lange bilturen skulle være stressfri. Det er to fergeturer også på denne turen så det er ikke 3 timer i strekk i bilen.

Hun overrasket meg stort på turen nedover da hun greide å slappe av i buret store deler av tiden. Hun stresset seg litt opp i forbindelse med fergeturene og hadde litt vanskelig for å roe seg i buret etterpå, men stort sett gikk det greit. Jeg hadde noen få stopp der jeg gikk bak og belønnet når hun var rolig.

Den aller største oppturen kom da vi kjørte hjem igjen i dag. Da vi gikk ut av bilen hjemme foran garasjen kunne jeg nesten ikke tro det, hun forholdt seg rolig HELE turen. Fergeturene og timene i bil. Helt utrolig. Jeg sprayet ned teppet i buret med DAP-spray flere ganger og det hadde sikkert også sin virkning. Vi har kun tatt musesteg fremover når det gjelder biltreningen så lenge, så jeg hadde virkelig ikke forventet at når det først ble fremgang så ble det i så store steg.

Hun elsker fortsatt ikke bilburet sitt, men hun synes det er helt greit og ligger ikke og peser av stress hele veien slik hun har gjort før. Jeg synes rett og slett buret hennes er litt for lite til henne, så jeg skjønner at hun ikke er overbegeistret for å ligge der. Jeg har gjort en avtale med trønderburet om at de lager ett litt større bur, så får jeg levere inn det gamle i innbytte. God service!

Når hun får et litt større bur skal jeg nok få henne til å elske å ligge i buret sitt også, men etter helgas erfaringer kan jeg faktisk si at vi ikke har et problem med bilkjøring lenger! Når hun kan sitte så lenge i bil uten å stresse kan jeg kjøre på hundetrening igjen, jeg kan kjøre for å gå de fjellturene jeg vil og jeg kan ta en avslappet hund ut av bilen på utstillinger og konkurranser! Jeg kommer til å fortsette med mye belønning i bilburet en god stund fremover, men bilkjøringen styrer ikke hvordan jeg legger opp dagen lenger.

Jeg har strøket et stort problem fra lista over våre hverdagsproblemer, hurra! I dag har denne fine frøkna en veldig stolt eier:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.