Stimuluskontroll

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut treningsvideo av Sol.

Vi trener ikke så veldig mye lydighet. Siden hun trenes i både lydighet, spor og jakt så tar jeg det med ro i alle grenene siden det kan bli litt mye for et lite valpehode.

IMG_4793 (640x403)

Men en av grunnsteinene er å kunne skille de forskjellige kommandoene. Jeg har ikke satt kommando på så veldig mye enda, men i dag har vi fått stimuluskontroll på stå og sitt. Det vil si at hun kan skille mellom de to kommandoene i samme treningsøkt. Hoppstå synes jeg er helt genialt, da får du er veldig fin og brå stå når hun skal gjøre øvelsene stå under marsj og innkalling med stå. Hun har skjønt at kriteriet er at begge framlabbene skal trampe i bakken og holdes stille.

                        

Ellers har begge hundene fått være med meg på trimtur opp på Tua i dag. Jeg går på tid så det er bare for hundene å henge med, men det er de flinke til. Sol er blitt så flink til å ta det litt mer med ro når vi går i fjellet. Det er ikke løping overalt lenger.

IMG_5817 (640x427)I går fikk hun være med til sentrum for litt passivitetstrening. Jeg kom på at det var lenge siden sist, men hun taklet det så fint. Vi ruslet rundt og kikket på båtene, før vi satte oss ned på en benk og trente på å slappe av selv om folk passerte oss. Hun tar det med ro og sitter stort sett stille og observerer.

Vi fikk også trent på at folk kom bort for å prate uten at hun fikk hilse på. Jeg synes hun er overraskende flink. Jeg vet hvor vanskelig dette har vært for Sara, men Sol ser heldigvis ikke ut til å kreve så mye trening på dette området.

IMG_2418 (427x640)IMG_2397 (427x640)

bilder fra da hun var 4 mnd gammel

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.