Status lydighet

Nå har vi hatt en lang pause uten noe strukturert lydighetstrening. I dag kjørte jeg en økt med kjedetrening for å se hvordan vi ligger an hvilke områder vi må fokusere på i videre trening.

Jeg valgte noen øvelser fra klasse 1 og klasse 2. Siden vi ikke har trent på lenge visste jeg at det kom til å komme frem mange feil, men det er en fin måte å se hvordan vi ligger an i de forskjellige øvelsene. Det var mye positivt og noe negativt. Sara har vært litt daff de siste ukene, jeg håper det er forsinkede ettervirkninger fra løpetiden. Sist løpetid var hun helt uten energi i 4 uker etterpå. Denne gangen merket jeg ingenting, men kanskje det er det hun går gjennom nå. Så hun er litt tung i kroppen og er ikke like kvikk og gøy å jobbe med som hun pleier å være.

Det som er så positivt med Sara er at hun responderer så bra på ros fra meg som belønning. Det MÅ ikke være en ball eller en godbit for at hun skal bli glad, og det gjør kjedetrening enklere.

Fri ved fot

Jeg startet fri ved fot to ganger der hun falt ut etter noen meter, hun begynner å se seg om og legger ørene litt bak. Hun blir rett og slett usikker på øvelsen og det virker som hun går og venter på en stå eller dekk-kommando. Den tredje gangen hang hun endelig med og da gikk hun også veldig bra! Fin holdning og posisjon. Vårt evige problem moment er helomvending med holdt. Den var litt skjev i dag, men treningen har fungert for den var bedre enn den har vært tidligere.

Stå under marsj

Kjempefin stå! Jeg synes hoppståen hennes har blitt litt dårlig, men her gjorde hun den helt perfekt. Synd at øvelsen ble ødelagt av at hun ikke hang med da jeg tok henne med etter ståen. Usikkerhet her også. Jeg kjørte hele øvelsen en gang til og da var ikke stå’en like fin som første gang.

Dekk under marsj

Etter å ha kjørt to stå øvelser på rad, ble det vanskelig når det plutselig ble dekk under marsj. Dette er også et typisk problem for Sara, stimuluskontroll. På andre forsøk tok hun den fint, godt fornøyd!

Ruta

Den har vi aldri puttet inn i en kjede før, så jeg var egentlig forberedt på at den ikke skulle fungere. Sara overrasket stort og tok momentrutinen kjempebra! Hun løp med høy fart mot ruta, kjempefornøyd! Jeg har bare trent på å sende henne gjennom ruta, har ikke brukt å stoppe henne i ruta. Jeg har tenkt å lære henne en “snu” kommando i stedet for å  bruke hoppstå-kommandoen på det. I dag brukte jeg bare stå-kommandoen og hun snudde fint, bra jobbet av Sara.

Innkalling

Helt ok, hun taper fart rett før innkomst til utgangsstilling.

Avstand

Den store utfordringen hennes har vært at hun blir liggende og har problemer med å sette seg opp når den kommer på slutten av en lang kjede. Her har treningen fungert kjempebra! Hun satte seg opp på første kommando. Oppsittene kan bli mye bedre, men hadde ikke forventet bedre etter så lang treningspause.

Videre trening

 • Trene utholdenhet på fri ved fot aller først i økten. Øke gradvis lengde før belønning, gode belønninger! Øke selvtillit og trygghet i øvelsen.
 • Innkalling, jobbe med fart inn i utgangsstilling
 • Ruta – trene inn “snu” kommando
 • Stå under marsj – øke kriteriet til å kreve hoppstå for å få fullføre øvelsen

 

You may also like...

5 Responses

 1. Miriam sier:

  Dere blir bare flinkere og flinkere ofr hver gang jeg ser dere syns jeg!
  Syns faktisk ruta nesten var den fineste øvelsen, så flinke er dere! Det er ikke bare du som har en slapp flat om dagen, Hippie er virkelig slapp. Får håpe de får litt energiboost begge to snart :))

  • Lill-Iren sier:

   Tusen takk 🙂 Ja ruta har blitt kjempebra etter at jeg sluttet med target og heller sender henne rett gjennom, og momentrutinen er gull verdt 🙂 Er det løpetid som påvirker henne også? Jeg blir litt småbekymra for jeg er så redd hun er blitt voksen og skal være slik resten av livet. Da må jeg endre oppvarmingsrutinene våre og heller gire henne OPP 😉 Håper virkelig det bare er forsinkede løpetidsettervirkninger.

   • Miriam sier:

    En flat blir aldri voksen, hahah! Hippie har alltid hatt perioder hvor hun er slapp og rett og slett giddalaus. Men det går seg til igjen 🙂 Hun er veldig av og på, litt irriterende til tider. Hun pleier aldir reagere på løpetid, hu får bare litt perioder her og der, spesielt på våren.
    Sara går seg nok til igjen skal du se! 🙂 Første flaten jeg har hørt at man har måttet roe ned før trening. Hippie må roes ned om jeg skal drive med shaping og nyinnlæring av no triks, ellers må det opp i høyintensistet hahah

 2. Marie sier:

  Veldig mye bra! Liker hvordan du strukturerer tankene dine rundt denne kjedetreningen. Noe som slo meg var at jeg ville ha gitt henne belønning etter fremadsendingen (den var kjempefin!) – fordi du, som du selv sier, ikke har hatt denne i noen kjede før. Nye øvelser pleier jeg alltid å plassere i kortere kjeder, og gjerne helt mot slutten. Er ikke øvelsen bra nok for direkte belønning, har jeg en plan B og klæsjer til en øvelse jeg vet hun kan.

  • Lill-Iren sier:

   Ja, det tenkte jeg på etterpå :/ Jeg visste ikke at den kom til å bli så bra 😉 Jeg må bli flinkere til å ha en plan b når jeg trener, jeg bør vite på forhånd hva jeg skal gjøre dersom det og det skjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.