Spor og jakt

Endelig har jeg gått til innkjøp av denne boken.

21826_Sp_rhunden_och_lukterna_1

“Spårhunden og lukterna”, den har jeg fått anbefalt av så mange så nå gleder jeg meg til å ta fatt på sportreningen. Jeg har hatt planer om å gå spor med Sol, men så har jeg utsatt det siden jeg har lyst til å gjøre det riktig fra starten med henne. Jeg kan så lite om spor.

I denne boken står det veldig oversiktlig og greit hvordan man skal starte og hvordan du skal veilede hunden for å hjelpe den til å bruke riktig teknikk. Det står også en del om når og hvordan du skal belønne hunden. Jeg vil starte med personspor på hardt underlag for å jobbe med sporteknikken før vi beveger oss ut i terrenget og prøver oss på blodspor.

IMG_9079

Sara har gått en del blodspor, men jeg føler ikke vi får det helt til bestandig og jeg er får dårlig til lese henne i sporet. Derfor skal hun også få starte på nytt og jobbe på hardt underlag.

Sporing er en kjempespennende aktivitet og flattene tar som oftest dette veldig lett.

I dag har hundene vært lenge alene hjemme, så de fikk hver sin økt med jakt-trening etterpå. Sol fikk trene på utsendinger til skål med godbiter, samt det å gå fot bort fra skålen.

Hun er flink lille Sol, men jeg merker at konsentrasjonen ikke var like bra i dag da jeg bare hadde tørrfor som belønning. Hun var mye mer fokusert i går da jeg hadde bedre belønninger, og lek fungerer veldig bra på henne.

IMG_4205 (640x427)

Sara fikk også trene litt jakt, det var lenge siden sist. Jeg sliter litt med å finne ut hvordan jeg skal utfordre henne videre, jeg har følt at motivasjonen hennes for jakt-treningen har dalt litt.

I dag brukte jeg måltidet med vom som belønning og det fungerer veldig bra på henne når vi trener jakt. Det har jeg merket tidligere også, men har ikke kommet på å bruke det så ofte.

IMG_2360 (424x640)

Hun får mye mer fart og er rett og slett mer konsentrert når hun har en boks med vom på bakken ved siden av seg. Så det skal jeg bruke mer så kanskje jeg kan utfordre henne litt med lengre og vanskeligere linjetak.

I dag gjemte jeg dummyene godt slik at hun fikk lete litt, jeg brukte også litt mini-dummyer som avgir lite lukt og er dermed vanskeligere å finne.

                         

spacer

Leave a reply