Spennende lesestoff

I går kom en bok jeg har ventet på endelig i posten.

“Klikkertrening og dempende signaler – slik trener du bort aggresjonsproblemer hos hunder” av Emma Parsons. Nå har ikke Sara aggresjonsproblemer, men hun sliter med språket rundt andre hunder. Hun er veldig flink til å leke, men når hun møter hunder som ikke vil leke så sliter hun. Med hunder som er mindre enn henne blir hun litt voldsom når hun leker og tar ikke hensyn til at de som er mindre kan bli litt redd. Hun blir litt bøllete egentlig og det er ikke bra.

IMG_9072

Med hunder på hennes egen størrelse så virker det ikke som hun skjønner signalene de gir når de sier nei til lek, hun bare fortsetter og gir seg ikke før hun får en kraftig beskjed av den andre hunden. Så hun trenger å lære hvordan hun kommuniserer bedre med andre. Både hvilke signaler hun sender ut og å skjønne språket til andre hunder. Når Sara skal hilse på en annen hund løper hun i full fart rett mot den. Det er en veldig truende oppførsel, selv om hun ikke mener det slik.

IMG_9070

Jeg fikk tips om at denne boken hadde mange fine øvelser og tips for å hjelpe hunden til å kommunisere bedre. Jeg har bare lest introduksjonen, men jeg liker allerede boken veldig godt og gleder meg til å lese resten. Forfatteren Emma Parsons har studert med Karen Pryor som har skrevet bøkene “Ikke skyt hunden!” og “Veien inn i dyrets sinn”. I denne boken skriver hun om prosessen med å trene bort hennes golden retriever Bens aggresjonsproblemer.

Her er et utdrag fra introduksjonen der hun skriver om det første møtet med instruktøren som skulle hjelpe henne å bli kvitt Bens aggresjonsproblemer:

“På vei bort fikk jeg øye på instruktøren og vinket til ham. Han kom gående mot oss med schäferen sin. Ben knurret og gjorde utfall. Instruktøren la hunden sin ned og kom bort til meg for å vise meg hvordan vi skulle håndtere Bens aggresjon i fremtiden. Han tok båndet til Ben ut av hendene mine og dro til. Ben ble hengene i halsbåndet og flekket tenner til denne ukjente personen og prøvde iherdig å komme seg unna. Jeg hadde sett Ben snerre til andre hunder, men aldri til folk. Bens reaksjon ble møtt med en enda hardere korrigering, som ikke stoppet før Ben hadde gitt seg helt. Straks etter seansen var over, bæsjet han seg ut.

Denne boka omhandler det Ben og jeg har vært gjennom siden den dagen i parken. I løpet av årene som har gått har jeg møtt ulike instruktører over hele landet og har vært med på mange seminarer som har tatt for seg aggresjon. Ingen bestemt instruktør hadde alle svarene, og jeg hevder heller ikke å ha dem. I stedet har jeg tilegnet meg kunnskap fra mange hold og til slutt løst problemene bak Bens aggressive adferd.

(Emma Parsons “Klikkertrening og dempende signaler”)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.