Søndag og vanntrening

Litt grått og trist vært i dag, men vi tok turen ut i skogen allikevel.

Mye familiegreier som foregikk i dag, så det ble bare tid til en liten økt. Sol fikk være med for å trene på et helt nytt vann.

Nå når avleveringen fra vann er såpass nyinnlært må vi generalisere, trene på forskjellige steder. Jeg ville også prøve med enda lengre avstand til vannet i dag.

Dagens belønning var kjøttkake, en kjøttkake for hver avlevering. Sol var meget fornøyd med valget av belønning.

På den første dummyen, glemte hun seg og ristet seg med en gang hun kom opp fra vannet. Den andre gangen fungerte det helt fint, og tredje gang kunne jeg stå helt stille uten å hjelpe henne med lokking.

Etter det tok hun 4 perfekte avleveringer i varierende avstand og terreng. I dag var hun mye bedre på avleveringene også. Jeg måtte ikke være rask å ta dummyen for at hun ikke skulle riste seg, hun kunne stå og holde dummyen før jeg tok i mot den.

To av gangene satt jeg også på bakken og tok bilder med kameraet, og enda kommer hun helt inn og avleverer slik hun skal. Det er også fin generalisering, at jeg ikke står på samme måte hver gang hun er på vei inn med dummyen.

Ballen er også fortsatt topp som belønning.

                     

Så godfølelse når Sol får det så bra til, det virket så fjernt for bare et par uker siden. Jeg husker da jeg og Ann-Olaug var og trente Sol og Bjørk på vann i april i fjor. Da fikk ikke Sol til avleveringene i det hele tatt, og jeg var så misunnelig på Ann-Olaug og Bjørk som kunne det helt perfekt.

Dette bildet ble tatt for 1 år siden, trening på Hovdevatnet.

foto: Ann-Olaug Toftesund

I dag var Sol akkurat like flink som Bjørk var da. Jeg er veldig glad vi har flinke søster Bjørk å strekke oss etter.

Neste mål er at hun greier det på første forsøk i vannet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.