Sol trener lydighet

Sol er nå 7 måneder gammel.

Jeg synes hun har hatt litt vanskelig for å konsentrere seg i forhold til lydigheten så jeg har trent mer spor og jakt. Lydighet er jo litt pirk så dersom hunden ikke er helt på nett så er det ikke noe vits i å mase med det.

En dag tidligere i uken prøvde jeg en økt ute med begge hundene og Sol var med meg hele tiden. Hun var også flink til å sitte i vente i bånd mens Sara trente, uten å mase for mye.

Så nå prøver vi å trene litt mer lydighet fremover. Hun kan jo mye av grunnferdighetene, men nå vil jeg trene mer mot ferdige øvelser.

Det regnet på formiddagen i dag så vi tok en liten treningsøkt inne. Jeg har begynt treningen mot øvelsen “stå under marsj”. Så hun har lært seg hoppstå når hun er i bevegelse og i dag lærte hun at hun kun skal hoppe dersom jeg sier kommandoen “stå”. Jeg var ikke så nøye på kriteriet om at labbene skal fryse på bakken etter landing, det får vi ta tak i neste gang.

IMG_6224 (640x428)

Sara fikk også trene i dag og Sol fikk trene på å ligge i sengen mens Sara trente.

                          

I sted tok jeg og Sol en liten treningsøkt ute. Jeg er så fornøyd med at jeg kunne bruke tørrforkuler som belønning og hun jobbet bra. Det er et tegn på at motivasjonen hennes for trening er mer på plass.

Jeg økte kriteriet til at labbene skulle fryses på bakken under “hoppstå”. Ved hjelp av omvendtlokking skjønte hun det raskt.

Vi trente også fri ved fot. Det er en øvelse jeg har utsatt å trene så mye på siden hun har vært så ukonsentrert, men nå gikk det veldig bra. Det jeg ville trene på er at hun skal holde kroppen rett når vi går rett frem. Hun har ikke skjønt kriteriet for øvelsen enda og bakparten sklir raskt ut når vi går rett frem og hun kommer for langt unna meg.

Det var veldig greit å få filmet det i dag så jeg ser hvordan det egentlig ser ut. Jeg er veldig fornøyd med treningen, da hun er mye flinkere på slutten enn på starten av treningen. Jeg jobber innimellom med skritt til høyre for å minne henne på at hun ikke skal havne for langt unna meg.

                         

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.