Sol har debutert i utstillingsringen

I helgen var det dobbelutstilling i Bergen.

Utstilling er vel ikke det vi satser mest på, men en av tingene jeg liker med flatten er at de kan gjøre det bra i utstillingsringen samtidig som de fungerer bra i andre hundesporter. Hos mange raser er det dessverre enten eller.

Retrieverklubben er flinke til å motivere medlemmene sine til å ta med seg de arbeidende retrieverne sine inn i utstillingsringen ved blant annet å premiere de mest allsidige retrieverne hvert år. For å være med i retrievercupen må man ha et resultat fra utstillingsringen i tillegg til at man får poeng for alle andre hundesporter som spor, lydighet, jakt osv. Les mer om retrievercupen her.

En annen grunn for å stille ut er at Sol må ha 2 x very good i utstillingsringen for å få championatet sitt i viltspor. Dermed ble det Bergenstur på oss.

På lørdag var det Bergen Selskaps- og brukshundklubb som arrangerte og utstillingen var inne i hall. Det var så masse hunder! Og det var så trangt inne i hallen. Det var utstillingsringer og hundebur overalt. Jeg skjønner at hundene som driver med utstilling flere ganger i året får god miljøtrening for det er ikke bare bare å takle disse omgivelsene.

Sol er litt over gjennomsnittet glad i andre hunder så hun var rimelig gira da hun først trådte inn i hallen. Vi fikk satt oss ned ved ringen vår og det tok ikke lang tid før hun roet seg og la seg ned. Selv om vi hadde bjeffende dachser rundt oss på alle kanter. Sol har premiering fra jakt og stilte dermed i bruksklasse og vi var helt til slutt. Hun var eneste tispe i bruksklassen. Jeg kjente jeg begynte å bli skikkelig nervøs før vi skulle inn, jeg hater å delta på ting jeg ikke har forberedt meg på. Planen min var å trene litt inne i hallen, men det var det rett og slett ikke plass til.

Endelig var det vår tur å komme inn i ringen. Jeg synes ikke vi gjorde en så veldig god figur der inne. Sol trakk seg bare unna da dommer Barbara Müller skulle se på tennene hennes, så jeg måtte vise tennene hennes til dommeren. Dommeren kommenterte også at hun var for tykk og det er jeg enig i, vi jobber med saken. Ellers gikk det greit, hun travet fint og stilte seg opp slik hun skulle. Dommeren var tydeligvis ganske fornøyd med henne allikevel og vi fikk med oss en fin rød sløyfe og “Excellent” ut fra ringen.

Hotellet vårt lå litt utenfor sentrum så det var godt med en luftetur i skogen etter et par timer i den støyende hallen. Jeg fikk sendt en melding til Ann-Olaug som ble svært overrasket og glad over at Sol hadde fått en så fin premiering. Jeg skal ikke prøve å gjengi kritikken da det er mye ord og uttrykk på engelsk som jeg ikke skjønner meg på. Men hun fikk skryt for hodet og uttrykket og at hun har fine bevegelser. Jeg har hatt inntrykk av at Sol ikke har et så fint og feminint uttrykk som flatten egentlig skal ha, så det var kjekt at dommeren likte henne. Jeg synes jo hun er veldig søt med de ivrige øynene som vil så veldig mye hele tiden.

Gode bevegelser er nok en kombinasjon av god og sunn avl og at vi går jevnlig hos dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde. Vi var der to dager før vi reiste til Bergen siden Sol hadde hatt en låsning i skulderen 4 uker tidligere. Harriet ville gjerne se at den holdt seg fin etter forrige behandling. Hun var veldig fornøyd med henne sist gang og skulderen så fin ut. Hun var litt øm og stiv så hun trengte denne behandlingen også. Harriet sa at selv om Sol kunne ha store låsninger så var det så enkelt å fikse det igjen, siden hun får jevnlig behandling. Hun trengte derfor ikke komme tilbake før jeg selv ser at det er behov.

Sol var sliten etter timene i hallen og etter en løpetur ute kunne hun ligge noen timer i bilen mens vi dro til Bergen sentrum for å være litt turister og spise en bedre lunsj. Et glass musserende ble det også til lunsjen for å feire det fine resultatet vårt.

Resten av kvelden ble det avslapning på hotellrommet. Det var mange hunder på hotellet vi bodde så Sol fikk mye trening på å passere hunder både i gangene og i lobbyen. Og det trenger hun. Jeg synes hun har hatt en veldig positiv utvikling i forhold til å passere hunder det siste halve året, men de siste par ukene synes jeg hun har tatt et steg tilbake igjen og kan gire seg veldig opp når hun får øye på andre firbeinte.

Dag 2 i hallen. Nå var det litt bedre plass da lydighetsringen var tatt bort. Det merket vi godt og det var deilig å kunne ha litt rom å bevege seg på og slippe å ha hunder rundt seg på alle kanter hele tiden.

Sol slapper av og venter på sin tur

Dommer var Frank Kane og vi var igjen eneste tispe i bruksklassen. Denne gangen var Sol mye flinkere og hun sto stille mens dommer undersøkte henne.

Jeg synes hun var flink til å stille seg opp også, vi trener jo ikke på dette i det hele tatt. Vi sto oppstilt foran dommerbordet og jeg hører at dommer dikterer kritikken til skriveren og jeg får ikke med meg så mye, men så hører jeg ham si “…and a CK…” Jeg tenkte “Hæ? Hva i alle dager sa han nå?” Da vi var ferdige fikk vi to røde og en rosa sløyfe med oss ut av ringen. Jeg var helt sjokkert, fikk vi virkelig CK?

Det fikk vi og dermed måtte vi inn i ringen enda en gang sammen med resten av flattene som hadde fått CK. I den konkurransen hadde vi ikke så mye å stille opp med så vi var raskt ferdige der, men det er så gøy at Sol gjorde det så bra! Her er et klipp av Sol sine 2 minutter inne i ringen.

                      

Vi er så fornøyde, for en allsidig hund jeg har. Samme hva jeg tar henne med på, imponerer hun meg.

Da var det bare å sette kursen hjem igjen. Sol sov og sov i bilen, hun er så grei å ha med på reiser.

Det er gøy og farte litt rundt, men det beste er å komme hjem igjen til sin beste venn Simba.

                      

Og det synes jeg også. Det er kjekt på tur, men så fantastisk å komme hjem igjen.

Med disse resultatene har Sol oppnådd kravene for å bli Norsk Viltsporchampion. Søknaden er sendt inn og forhåpentligvis blir den godkjent om ikke så altfor lenge.

Den fine mappen fra Royal Canin var med på tur, den er så praktisk og hjalp meg å holde orden på startnummer, vaksinasjonsattest og PM til begge utstillingene. Kritikkene holdt seg også fint der inne til jeg kom hjem og fikk satt dem inn i permen med resten av resultatene til Sol.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.