Sol har blitt 5 måneder

Tenk at den lille valpen har blitt så stor.

Vi satt og kikket på filmklippene fra de første ukene etter at hun kom til oss og hun var så utrolig liten.

                         

Sol utvikler seg fint, fortsatt litt slank i forhold til sine søsken, men det er slik hun skal være. I dag må jeg på dyrebutikken for å kjøpe mer orijen og da skal Sol få være med og veie seg. Tennene faller ut en etter en, vi fant en på gulvet både i går og dagen før.

IMG_9464 (640x427)

IMG_3787 (640x427)

Det er deilig at valpebitingen er over. Hun biter aldri på hender eller føtter. Hun har en uvane med å hoppe opp i ansiktet, spesielt på ungene. Det blir sjeldnere og sjeldnere, jeg prøver å passe på slik at jeg får stoppet henne før hun får hoppet. Det er en grunn til at hun har kallenavnet “pirajaen”.

Hun sover hele natten i buret, der trives hun veldig godt og legger seg i 8-tiden på kvelden. Hun kan være veldig høylytt dersom vi legger henne i buret uten at hun er trett. Hun kan få det til å høres ut som det er tre valper som står der og ikke bare en.

sol IMG_3776-640x426.jpg

Hun er på konstant leting etter mat. Men det har blitt mye bedre. Vi må fortsatt passe på at maten på bordet og kjøkkenbenken står langt inn så hun ikke får tak i det, hun er ekstremt rask når hun lukter noe godt. Hun er husren nå, går på døren med en gang hun skal ut så jeg slipper å passe på at hun kommer seg ut ofte nok. Det ordner hun selv.

Klipping av klør passer vi også på å gjøre innimellom, hun ligger fint på gulvet og får godbit for hver gang jeg klipper. Jeg kikker også på tennene innimellom og gir godbit når hun sitter stille. Det skal ikke så mange repetisjoner til før hun sitter helt stille og bare venter på belønningsordet.

Hun er veldig intens på Sara fortsatt når vi er inne, og Sara er ikke så flink til å si i fra at nok er nok. Så når de er i samme rom må vi gå mellom og si fra at det er nok. Og dersom vi ikke har mulighet til det så skiller vi dem, vi har heldigvis stort hus.

Her en dag sa faktisk Sara fra til henne. Hun flekket tenner og sa fra at nå må du roe deg. Heldigvis sto jeg rett ved så jeg fikk belønnet Sara med godbit, hun trenger litt selvtillit rundt hunder og å få tilbakemelding på at det er lov å si fra. Rett etterpå gjorde hun det en gang til så jeg fikk belønnet igjen. Heia Sara!

Når det kommer til mat og bein er Sara flink til å si fra. Og Sol er flink til å ta signalene. Hun går alltid i bue rundt Sara når hun spiser på noe og snur hodet bort for å vise at hun ikke er interessert i å ta fra henne. Veldig bra.

IMG_3780 (640x427)

Når det kommer til trening er hun fortsatt veldig fin å jobbe med. Hun jobber for alt fra tørrforkuler til lek og hun er flink til å tenke selv. Jeg liker hunder som tenker selv. Dersom belønningen ikke kommer så prøver hun på noe annet, slike hunder er det gøy å trene.

Jeg prøver å trene både det at hun skal tilby ulike posisjoner og det å holde en posisjon over litt tid. Siden jeg fortsatt er syk har det vært lite hundetrening denne uken, men i dag tok jeg en liten treningsøkt inne med Sol.

                         

You may also like...

8 Responses

 1. Ann-Olaug sier:

  Sol er fin og flink 🙂 God bedring Lill- Iren, håper du er frisk og rask til i morgen !

 2. Vilde sier:

  Flat’er er så utrolig fine, og jentene dine er virkelig prakteksemplarer! Elsker linselus-bilet av Sol, det lokker frem et slite glis, altså. Virker som det er en meldig fin progresjon rundt begge, og en god del fikser jo mer eller mindre seg selv jo større de blir, heldigvis. Veldig gøy å få lese slike oppdateringsstatuser, det motiverer masse!

 3. Jasmine sier:

  Vad fin hon är! Märks att du lagt ner mycket tid på henne 🙂
  Jag får hem min första hund, också en flat, om några dagar. Jag hade tänkt att utfodra henne med VoH Valp och om jag minns rätt så gör du det samma med Sol?! Jag tänkte fråga hur du har gjort med måttet? Vad har du utgått från på ett ungefär dagligen?
  Sen undrar jag givetvis om du har några tips till en nybliven flat ägare? 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Hei, så koselig med valp. Og flatten er en veldig fin rase, så lenge det er en fornuftig oppdretter som avler etter de rette egenskapene 🙂
   Det står noen retningslinjer på hjemmesidene til vom & hundemat, jeg skrev om det i dette innlegget http://www.retrieveren.com/valpeforberedelser/ Men jeg har ikke vært så nøye med å måle opp, det gjør jeg ikke med Sara heller. Jeg veide den første porsjonen til Sol slik at jeg så hvor mye det var også har jeg gitt ca så mye til resten av måltidene også. Jeg gir mye av vom & hundematen fryst i kong også får hun mye godbiter ved siden av så det er ikke så enkelt å følge med hvor mye hun får på en dag 🙂 Jeg passer på å kjenne over ribbeina henne hver dag. Hun skal ha litt fett over ribbeina, men det skal ikke være så mye at du ikke kan kjenne dem i det hele tatt. Så hun holder en fin vekt 🙂 Vom & hundemat er veldig individuelt fra hund til hund, det er derfor de ikke setter opp en fast tabell. De vil heller at man kjenner på hver enkelt hund om den er tynn eller for tykk.

   I forhold til flat ville jeg anbefale deg og begrense hilsingen på mennesker og hunder. De er veldig sosiale og så lenge valpen/unghunden ikke er usikker eller redd mennesker eller hunder, så ville jeg vært nøye på å lære den at den skal kunne være i nærheten av mennesker og hunder uten å hilse 🙂 Jeg lar aldri mine hunder hilse på andre hunder på tur for eksempel. Jeg vil ikke skape en forventing til det slik at de stresser seg opp hver gang de ser en hund (Sara var allerede slik da jeg kjøpte henne 9mnd gammel og det krever mye jobb og trene bort igjen). Så oppsøk steder der det er hunder og mennesker og sitt og observer uten å være i nærkontakt med noen. Flatten er veldig aktiv så den trenger å trene på å slappe av. Ta pauser på tur og bare sett dere ned uten å gjøre noe. Sitt på en benk i byen eller i en park sammen med valpen din og bare se på det som skjer rundt dere 🙂

   Det og trene og leke med valpen selv om det er forstyrrelser rundt er også lurt. Det er så mange flatter som er mer opptatt av omgivelsene enn å ha kontakt med eier sin, så det er noe jeg ville startet med tidlig. Kontakt-trening, sitte og slappe av sammen og begrense hilsingen på alle dere møter 🙂

   Lykke til, det blir veldig spennende 🙂

 4. Jøss så stor ho er blitt, allerede!:D og så moro å lese at det går så fint:D
  Heia Sara! Natasha er også “for snill” til å si i fra, noe Mali vet å utnytte, så holder på å bygge ho opp også når jeg en gang i blant er hjemme;) Mali har heldigvis ikke vanskelig for å si i fra og Kina får høre det rett som det er – fortjent sånn som ho av og til holder på;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.