Sol er tilbake

Løpetiden er overstått og det er godt når ting er tilbake til normalt.

Jeg synes Sol har fungert greit å trene med selv om hun har løpetid, hun er stort sett konsentrert og jobber på. Det jeg har merket denne løpetiden har vært at hun har blitt litt mer usikker når vi har trent jakt. Når jeg har feilet henne så har hun vist med kroppspråk at hun har vært litt redd for å gjøre feil igjen.

Jeg hadde også et par opplevelser der hun stanset halvveis og snudde seg mot meg når jeg hadde sendt henne ut på en dirigering. Det er egentlig veldig ulikt Sol som heller har hatt litt for mye selvtillit når hun trener jakt. Nå når jeg har prøvd begge deler må jeg innrømme at jeg liker Sol med mye selvtillit best. Så jeg skal ikke klage på det flere ganger, selv om vi ofte er uenige om hvordan ting skal gjøres.

Jeg merket det spesielt på øvelsen der jeg la fristende dummyer langs linjen som hun skulle løpe. Da taklet hun dårlig at jeg feilet henne og ble litt dempet etterpå. I går prøvde jeg denne øvelsen igjen, og var nøye på å legge den opp slik at hun ikke skulle gjøre feil to ganger på rad.

Det er gøy med film, da får man virkelig sett forskjellen på kroppspråket hennes. Det er så mye gøyere å trene henne når hun er slik som dette og tåler at jeg bruker stemmen til henne. Nå tok jeg ikke så hardt i at jeg fikk stanset henne fra å plukke feil dummy, men man ser tydelig på henne at hun vet at hun gjorde feil. Når jeg ser at hun taklet dette så bra, får jeg rope litt kraftigere neste gang og se om jeg får stoppet henne før hun plukker.

                    

Det er altså så herlig med vår!! Jeg koser meg når det er vinter, men kjenner bare hvordan energinivået stiger når sola varmer og det blir lysere dager. Måtte kaste både skjerf og lue under gårsdagens trening.

Sol og Simba koser seg i vårsola.

                   

Endelig er det sol på plattingen igjen og med pledd og en varm kopp kaffe er det fint å sitte ute. En måned til så kan utemøblene hentes frem.

spacer

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.