Sol er bare herlig!

Sol utvikler seg i en rasende fart når det kommer til konsentrasjon og utholdenhet nå.

Selv om hun er midt i løpetiden er hun så herlig å trene med.

11218467_10153549165730661_2796144175372780439_n

Vi fikk mange tilbakemeldinger og nye øvelser fra Thomas Stokke etter de siste filmene vi sendte inn. Og det har vi jobbet med i dag.

Ta den – hun har ikke helt skjønt at det betyr hent leken på bakken, og hun går ofte mot matskålen istedet. Vi har derfor startet litt på nytt og lært inn “ta den” på nytt. Jeg testet at hun kunne det ved at hun lette etter leken på kommando selv om hun ikke hadde sett at jeg la den ut. Deretter begynte jeg å legge til matskål som forstyrrelse, i gradvis vanskeligere vinkel i forhold til leken. Sol greide dette med glans i dag!

Jaktfot – vi har prøvd å trene jaktfot med forstyrrelse foran og bak (dummy, matskåler, leke), men Sol har blitt så dempet og ikke helt skjønt konseptet. Thomas foreslo derfor at vi skulle starte med bare en forstyrrelse og virkelig få henne til å skjønne at dersom hun overser forstyrrelsen og ikke trekker mot den får hun “værsågod”.

Det gikk kjempebra og jeg gikk over til å bruke to forstyrrelser, siden det ene var matskål og den andre leke kunne jeg bruke det belønningsordet jeg ville sende henne til. Når man trener med forstryrrelse foran og bak, kan man snu rundt og gå andre veien dersom hunden trekker fremover mot belønningen. Sol greide dette så fint.

Apportering – Sol har en uvane med at hun av og til løper avgårde med dummy eller leke istedet for å komme inn til meg. Dette kan skje dersom det er lang avstand eller dersom det er mye forstyrrelser rundt oss. Thomas foreslo at vi jobbet litt med øvelsen “snu og kom raskt tilbake”, da belønner du hunden idet den snur rundt etter å ha plukket opp dummy e.l. Etterpå testet jeg ved å sende henne på en dummy som lå gjemt i gresset der det er mye lukter uten at hun hadde vært der for å undersøke området først. Det fungerte kjempebra begge gangene.

Vi skal også begynne å sette signal på stopp-signalet og det skal vi få så sikkert at jeg kan stoppe henne dersom innkallingen ikke fungerer og hun løper avgårde med dummyen. Jeg har fått en video av Thomas som viser hvordan han trente inn stoppsignalet på sin fuglehund.

Bli med forstyrrelse – jeg begynte å legge til forstyrrelse på ligg og bli idag, frister med leker og godbiter og belønner at hun blir liggende.

Fri ved fot – til slutt trente vi litt fri ved fot. Utfordringen har vært å gå rett frem uten at hun glir bort fra meg og mister posisjonen helt. I dag gikk jeg mange skritt og hun har skjønt at hun skal holde posisjonen. Det er ikke helt flyt over det enda, med det blir vel bedre med litt trening.

                         

Hun er bare så fin og trene med nå. Hun har modnet mye den siste tiden og er mer fokusert på det vi holder på med, og glad hele tiden!

You may also like...

4 Responses

  1. Ann-Olaug sier:

    Så flinke dokke e 🙂 🙂

  2. kate sier:

    så flinke <3

    Sol er bare deilig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.