Sol er 18 uker

Sol er 18 uker gammel i dag.

Valpekurset hos Canis går mot slutten. Dette er jo et kurs som går mer på hverdagslydighet og Sol har kunnet det meste fra før, men det har vært veldig nyttig for oss å gå på kurs sammen. Siden jeg og Sara har hatt litt problemer med å trene rundt andre hunder, er det noe jeg tenker på med Sol også.

Derfor har det vært veldig fint å få mye trening på å være konsentrert på meg med andre valper rundt oss. Og det merker jeg stor forskjell på fra første kurskveld og nå. Selv om hun har vært veldig flink til å trene sammen med meg på kurset helt fra starten, så har hun vært veldig interessert i de andre valpene også. Men på sist kurskveld så brydde hun seg nesten ikke.

IMG_2727 (426x640)

Siden hun har kunnet det meste fra før har jeg gjort det ekstra vanskelig for henne ved å stille meg midt på plassen under treningene, slik at hun har valper rundt seg på alle kanter. Og det har gått helt fint, hun har fått så mye skryt fra instruktøren fordi hun er så flink til å konsentrere seg med så mange forstyrrelser rundt seg. Og da er hun en av de yngste på kurset også. Instruktør Beathe måtte bare ta bilde av henne da vi skulle trene på “ligg” og lille Sol smalt ned i en perfekt flatdekk med en gang. Hun ligger lenge også, hun vet at dette er noe hun får godbit får så da er det bare å være tålmodig.

IMG_0875 (640x427)

Sist uke på valpekurset var alle valpene ute på en gang hele tiden, det ble derfor veldig mye trening og jeg prøvde derfor og ta en del pauser så Sol ikke skulle bli sliten. Men Sol ville absolutt ikke ha pause og tilbydde adferder på løpende bånd. Hun er en treningsnarkoman denne hunden og er nesten utømmelig for energi.

IMG_1293 (640x427)

Her en dag fikk hun hilse på hest. Tidligere har hun sett den på avstand, men denne gangen var vi helt borte og hilste på. Første gang hun snuste på den hadde hun busten rett til værs og halen mellom beina, men bort skulle hun. Så sto vi ved hestene en stund og hun fikk vom & hundemat på tube og da ble hun veldig trygg og halen gikk i ett sett mens hun slikket hesten på mulen.

Valpetennene har begynt å falle ut og nye fine tenner er begynt å komme opp. Hun leker drakamp allikevel så jeg har ikke merket så mye til tannfellingen. På klickerklok kurset jobber vi med blant annet “hold fast” i denne leksjonen. Og Sol begynner å bli kjempeflink. Hun har skjønt at hun skal holde fast i et godt grep helt til hun får annen beskjed. Så nå utvider vi tiden gradvis.

IMG_2729 (640x427)

IMG_2730 (640x428)

IMG_2734 (426x640)

Vi trener også på bakpartskontroll og posisjon til foten. Det er veldig gøy og se hvordan forståelsen hennes kommer litt etter litt.

IMG_2732 (640x427)

I hverdagen trener vi mye på det og oppføre seg fint selv om det er mange mennesker rundt oss. Vi vandrer i sentrum og ved inngangene til kjøpesentre og trener på å være flink valp.

IMG_2412 (640x427)

IMG_2397 (427x640)

IMG_2409 (640x427)

Vi trener også en del på å gå i bånd uten å dra i båndet, foreløpig går det veldig fint og jeg har også gått et par turer med både Sol og Sara i bånd.

Solstrålen lever i hvert fall opp til navnet sitt, maken til glad hund. Halen logrer så mye når hun er ekstra glad at hele kroppen er med. Også vil hun jo bære noe hele tiden, det er ikke så farlig med hva det er, alt kan bæres og vises frem.

You may also like...

5 Responses

 1. Prima sier:

  Det er så herlig med slike valper. Kos dere videre

 2. Mette sier:

  Du ga Sol vom og hundemat på tube. Hvor får man kjøpt tomme tuber til å fylles på for det er sikkert det du bruker?
  Får stadig tips og ideer når jeg leser bloggen din:)

  • Lill-Iren sier:

   Så bra at du plukker opp tips 🙂

   Jeg bestilte her http://www.boffogmjau.com/produkt/hund/hundetrening/treat-toob-2-stk

   Det finnes noen som er større, men jeg fant ikke noen norske nettbutikker som solgte dem så da ble det disse. Er veldig fornøyd, bruker dem mye til begge hundene. Det som er positivt med at de er så små er at de passer fint i lommen da 😉 Bare husk å vask dem ofte, vom & hundemat holder seg ikke så lenge. Jeg putter dem i oppvaskmaskinen et par ganger i uken 🙂

 3. Mette sier:

  Takk for svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.