Snart klar for påskeferie

Jeg har hatt den mest fantastiske friuken nå før påske, med strålende sol hver dag! Turnusarbeid er ganske fantastisk.

Vi startet uken med en fjelltur opp på Rotsethornet som ligger midt i Volda sentrum. Dette fjellet er kjent for både dødsulykker og et unormalt høyt antall bergingsaksjoner. Det er andre gangen min her og jeg skjønner fortsatt ikke helt hva som er så spesielt med akkurat dette fjellet, bortsett fra den fantastisk utsikten over Volda.

Turen var så fin at vi planla fjelltur dagen etterpå også. Dette været er bare helt nydelig. Denne gangen ble det Lidaveten.

Ingenting slår dette på en fridag.

Solen har begynt å varme, så det er fint på plattingen om dagene også.

Sol er ikke spesielt glad i varmen, men fryst kong fungerer veldig fint når hun ligger ute.

Strikkeprosjekter og podcast i solen, helt perfekt.

Må anbefale den nyeste episoden av “Agilitypodden” der Fanny Gott snakker om prestasjonsangst i konkurransesammenheng og hvordan sosiale medier påvirker oss i treningen.

Onlinekurset vårt i Agilityhandling ruller videre. Vi er fortsatt på leksjon 1, men det var mange øvelser å fordype seg i der. Vi har nå fått shapet inn tunnelen og lagt på kommando, så etter siste video fikk vi beskjed om at vi kunne begynne å belønne med leke og jobbe med tighte svinger i det hunden kommer ut av tunnelen.

Hopphinderet har vi også fått shapet inn og har satt på kommando, vi gjør det litt vanskelig underveis ved å lokke hunden bort fra hinderet med godbiter eller leke. Nå skal vi også begynne å bevege oss bort fra hinderet samtidig som vi kommanderer hunden over. I agility er det viktig at hunden hører på våre verbale signaler selv om vi løper i en annen retning videre til neste hinder.

                                               

Jeg lærer også mye av å se de andre treningsvideoene og lese deres tilbakemeldinger. Og så ser jeg hvor mye enklere alt er når grunnferdighetene hos hunden er på plass. Bare det at hunden kommer tilbake med leken du har sendt den til, at den tar kontakt med deg for å jobbe videre etter å ha spist godbiten du kastet på bakken. At den kan holde en posisjon til den får “fri” signal eller annen kommando, at den er kjent med hvordan shaping virker og tilbyr adferder når dere trener, at den kan jobbe både for godbit, draleke og ball. Og kan veksle mellom disse tre når du ber den om det. Det er mye Sol kan som jeg har tatt litt for gitt. Alle øvelsene i leksjon 1 har gått veldig greit for oss selv om vi er nybegynnere i denne sporten, og det er fordi grunnferdighetene er på plass. Og de får du bruk for om det er retrieverjakt, lydighet, agility eller rally du skal drive med.

Etterhvert ble det påskefri på guttene også, da må alle på fjellet i fineværet.

Folksomt på Tua. Etter en liten rastepause der, satte vi kursen videre mot Helgehornet.

Vi har med “ryggsekk-øvelsen” på tur

Fremme ved Varden på Helgehornet.

En sliten gjeng etter mange timer på tur.

Nå er det en nattevakt igjen på meg før det er påskeferie og da blir det Moldetur. Da legger vi agilitytreningen igjen hjemme og fokuserer kun på passivitetstrening. Jeg har mye nytte av å høre podcastepisodene med Eva Bodfäldt om igjen. Hun har så mange nyttige tips i treningen. Passivitet er så mye. Å kunne slappe av på steder som ikke er hjemme, kunne slappe av når hun er bundet fast et sted, slappe av ute sammen med meg selv om ting skjer rundt oss. Og kunne sove i tøyburet sitt når vi er på nye steder. Gleder meg til mye passivitetstrening denne påsken.

Og så får vi håpe været holder seg like fint fremover.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.