Slutten på 2017

På slutten av året går jeg i dvale når det kommer til hundetrening.

Da er det fine turer, familietid og forberedelser til julen som står i sentrum. Jeg merker at Sol trenger trening og mentale utfordringer, det er så utrolig mye motor i denne lille hunden.

Jeg tror hun har hatt noen fine vintermåneder uansett, men jeg merker at hun klør etter å komme i gang med skikkelig trening igjen,

Med en gang jeg finner frem en godbit eller en leke er hun SÅ klar!

Vi har jo en liten drøm om å satse litt mer på lydighet i 2018, men da må vi trene mer strukturert og komme oss på fellestreninger for å få orden på fellesøvelsene.

De få gangene vi tar oss noen små økter er hun jo så PÅ, og hun har alt det grunnleggende på plass så vi burde absolutt motivere oss og begynne litt mer strukturert lydighetstrening.

Jeg fikk meg noen veldig fine bøker i julegave og jeg er skikkelig motivert til å få orden på 2018.

For første gang på flere år tester jeg denne boken fra Listelykke i stedet for almanakken fra Personlig Almanakk.

I stedet for egne treningsbøker for hundetrening, prøver jeg nå å ha dette i en egen boks i selve ukesalmanakken. Det er så mye enklere å komme seg ut å trene når det allerede er planlagt og skrevet opp.

I denne boken er det lister for alt du trenger i hverdagen. Alt blir så mye enklere når det er skrevet ned. Jeg har også begynt på et skikkelig ryddeprosjekt av alle skuffer, skap, boder og rom i huset og det begynner å bli så bra!

Anbefaler virkelig Listelykke-bøkene for dem som elsker lister og organisering.

Jeg har sendt inn resultatene våre til Retrievercupen, Dual Purpose Flat og Allsidighetspokalen i avd. sunnmøre så det blir spennende å se hvordan Sol ligger an på listene over allsidige retrievere i Norge. Dersom man får noen gode plasseringer kan det gi et lite treningsboost for det neste året. Jeg synes det er så positivt for rasen at Norsk Retreiverklubb har disse årlige konkurransene. Det motiverer retrievereiere til å bruke hundene sine til mye forskjellig og da spesielt jakt og utstilling.

Det gjør også at vi som ikke er så veldig interessert i utstilling, tar oss et par turer i løpet av året allikevel. Det er så viktig at vi med brukshunder også sørger for at avlen går riktig vei og at hundene ser ut slik de skal og at det ikke avles KUN på egenskaper.

Vi er ihvertfall klar for et 2018 med mye positiv hundetrening:

Fine turer:

Mye Simbakos:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.