Skogtur i regnet

På tide å blogge litt igjen.

I dag ble det en tur i skogen. På veien stoppet vi for å ta en liten lydighetsøkt. I dag er siste dagen av leksjon 2 på klickerklok-kurset så jeg ville ta en siste økt med fri ved fot og hodeposisjon. Det at hun skal holde en konstant hodeposisjon under venstrevendingene har vi jobbet mye med de siste dagene. Jeg synes det gikk så sakte fremover, men plutselig skjønte hun hva jeg var ute etter. Så i dag kunne jeg sette venstrevendingene inn i fri ved fot igjen. Veldig fornøyd med fremgangen vår her!

Vi var litt sløve i dag, både jeg og Sara, så det ble en rolig treningsøkt. Sara er flink til å jobbe da, for kjedelig belønninger som  tørrforkuler og en tennisball.

                    

Så gikk vi oss en lang tur i skogen, når det regner er skogen den beste plassen å være. Sara har virkelig kommet seg når det kommer til trygghet i vannet og hun tør å hoppe uti så lenge hun vet det ikke er for dypt.

IMG_9058

IMG_9031

IMG_9032

I det siste synes jeg Sara har blitt dårligere til å takle hundepasseringer, hun stresser seg opp og glemmer hva hun har lært. I dag tok jeg med litt bedre godbiter på tur, okselever. Vi bruker mye tørrforkuler nrår vi trener og jeg tror hun begynner å bli litt lei.

I skogen møtte vi en løs liten hund som kom løpende og bjeffende mot oss, eieren hadde tydeligvis ingen fungerende innkalling på den. Jeg var rask til å ta på Sara langlina og fant frem godbiter. Da Sara skjønte hva jeg hadde med så hun ikke på hunden en gang. Jeg gjorde et lite godbitsøk for å avlede henne litt siden hunden sto 2 meter unna oss og bjeffet. SIden hun var så flink og fokusert ba jeg henne legge seg og belønnet for at hun lå rolig til eieren fikk hentet hunden.

Det var utrolig gøy at bedre godbiter funket så bra. Jeg kommer til å kjøre noen uker med høykvalitetsgodbiter under hundemøter så får vi se om vi kan gå tilbake til mer vanlig belønning etter hvert. Veldig irriterende at vi møter så mange med løse hunder uten kontroll. Hadde ikke jeg hatt med så gode godbiter hadde dette vært veldig ødeleggende for oss…

Nå har jeg vært en tur i skogen igjen og lagt et blodspor som Sara skal få gå i morgen.

10378277_10152403636450661_2824391964754316082_n

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.