Skifte aktivitetsnivå

Denne uken var det tid for ny leksjon på Preparing for trials – kurset. Den går ut på å lære hunden å skifte raskt fra høyt til lavt aktivitetsnivå og omvendt. Dette er nyttig å kunne da det er stor forskjell på aktivitetsnivået i de forskjellige lydighetsøvelsene i et program. Når du i tillegg har et ord/tegn som forteller hunden om det er en fartsøvelse eller en øvelse som krever konsentrasjon som kommer, kan det hjelpe mye for å få til et fint lydighetsprogram.

Det vanskeligste for Sara er helt klart å gå fra høyt til lavt aktivitetsnivå, derfor fokuserer jeg mest på det. Dette har hun blitt mye flinkere til etter at jeg begynte å legge inn pauser med ro-trening på tur, hun kan nå skifte raskt fra tur modus til avslapning. De øvelsene jeg gjør i forbindelse med kurset går ut på det sammen, bortsett fra at jeg gjør det mye vanskeligere. Jeg får henne mye mer stresset enn hun er på tur, og hun må konsentrere seg mye mer for å utføre en lydighetsøvelse enn når hun bare skal ligge og slappe av.

Når jeg trener på dette, girer jeg henne opp ved hjelp av lek og kommanderer henne så i en posisjon som hun ska holde en liten stund. Etter hvert som hun blir flinkere øker jeg tiden. Jeg prøvde meg også på å gå fra en øvelse med høyt aktivitetsnivå (innkalling) og rett over i fri ved fot. Fri ved fot er den øvelsen jeg virkelig har måttet jobbe for å få aktivitetsnivået hennes helt riktig på, for at den skal bli bra. Så dette er kjempenyttig trening for henne! Når jeg gikk over til fri ved fot brukte jeg omvendtlokking for å hjelpe henne til å roe seg ned. Jeg må si hun greide det veldig fint, og dette var bare første treningsøkt!

Her er videoen vi sendte inn i dag:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.