Siste nytt fra oss

Sol vokser veldig raskt nå synes jeg.

Både i hodet og i kroppen. Jeg tenkte å veie henne i dag for å se hvor mye hun veier nå. Vårt hovedfokus om dagen er tilvenning til buret. Sol er en hyler, dersom hun blir satt i buret mens hun er våken og jeg ikke sitter utenfor så hyler hun høyt og lenge.

Jeg vil ikke at hun skal hyle så mye i buret så jeg prøver å unngå det mest mulig. Det jeg gjør er å trene burtilvenning så mange ganger jeg får til i løpet av en dag. Og nå har hun skjønt det, det lønner seg å være stille i buret. Og det går fint selv om jeg forsvinner ut av syne. Vi startet med veldig korte intervaller, klikk og godbit før hun rakk å trekke pusten for å hyle. Nå kan hun sitte i ca 1 minutt uten lyd, hun kan til og med legge seg ned og slappe av.

IMG_9795 (640x427)

Jeg trener veldig korte økter slik at hun ikke skal bli lei og når jeg åpner burdøren på slutten av en økt nå så er hun ikke så ivrig etter å komme ut lenger. Hun synes egentlig buret er ganske greit også er det stor sjanse for å få godbiter når hun befinner seg der inne.

Jeg starter alltid treningsøkten med at hun går frivillig inn i buret. Hun skjønner det når jeg stiller meg opp ved siden av buret, da går hun rett inn og setter seg fint ned for å vente på godbiten sin. Jeg har merket det med Sara, at det hjelper veldig når hun får gjøre ting frivillig når det er noe hun ikke har så lyst til. Da får hun litt mer kontroll og det tror jeg har mye å si.

IMG_9546 (640x427)

I forhold til renslighetstreningen går det fremover. Hun sier fra ved døren når hun skal bæsje, nesten hver gang. Tidligere måtte jeg bære henne ut etter at hun hadde sovet hvis ikke tisset hun inne på vei til døren. Nå greier hun å gå selv uten å tisse på veien og det er stort fremskritt. Så det er sjelden vi har uhell inne nå og det er veldig deilig. Hun tisser med det samme hun kommer ut så hun har skjønt at det er det hun må gjøre for å få komme inn igjen.

I bilen trives Sol veldig bra. Vi er ofte ute å kjøre bil og hun er rask til å legge seg ned å sove og hun sover lenge. Det er ikke noe problem å gå fra henne der. Dersom hun er våken når jeg skal gå fra henne har jeg alltid et kraftbein eller en kong på lur, så da jobber hun med det mens jeg er borte. Jeg har aldri hørt noe lyd fra henne når jeg kommer tilbake til bilen.

IMG_9734 (640x427)

De er veldig glad i kraftbein de to hundene og de kan holde på lenge med å lure på den andres bein også skal det byttes tilbake osv. Sol er ikke så tålmodig som Sara og greier ikke å spise beinet like rent. Så Sara må alltid spise det siste på Sol sitt bein når hun er ferdig. Det er veldig kjekt at de greier å holde på med bein rundt hverandre uten at det blir noe styr.

Sara knurrer og snur hele kroppen bort dersom Sol kommer bort til henne mens hun holder på med beinet og Sol har blitt flink til å ta signalene på at hun skal holde seg unna. Tidligere har Sara vært veldig frekk og tatt beinet fra Sol før hun har vært ferdig. Men i går lå hun fint på avstand og ventet til Sol gikk fra beinet før hun gikk bort.

Det Sol har trent mest på i det siste er bakpartskontroll og hoppstå. Vi bruker kassemetoden for å få henne til å kontrollere bakbeina sine og nå har hun er fin venstrevending til øvelsen fri ved fot. Hun har blitt så flink at jeg snart kan prøve uten bok å stå på.

Hoppståen har også blitt veldig fin, jeg har nå lagt til kriteriet om at fremlabben skal stå stille etter at hun har landet på bakken. Det ser ut som hun har begynt å skjønne det nå. Jeg trekker godbiten unna henne rett før hun lander slik at jeg “omvendtlokker” henne til å stå stille.

                         

Hun er så flink og en drøm å trene med.

I dag har vi vært i sentrum og møtt oppdretter Ann-Olaug og søster Bjørk. Det var gøy å se de to søstrene sammen. De er veldig like, men Bjørk er hakket større enn Sol. Begge taklet miljøet fint og lekte ganske raskt sammen. Sol fikk også hilse på mormor Arwen igjen.

10928927_10152770057808737_7313142747362467113_o

Bjørk og Sol sammen med spreke mormor Arwen. (foto: Ann-Olaug Toftesund)

Sol lå mye i bilen siden det var Sara jeg hadde mest ute. Sol sov en del og lå ellers med beinet sitt, hørte ikke en lyd fra henne. Masse bra miljøtrening på Sol i dag.

For Sara var det også kjempebra trening og måtte være rundt andre flatter i et sentrumsmiljø. Hun stresser mye i starten og jeg må jobbe mye for å holde henne fokusert på meg. Jeg ser hele tiden hvordan hun reagerer og hvilken avstand hun takler til den andre hunden og så jobber vi oss gradvis nærmere.

På slutten kunne hun gå helt avslappet bare en meter unna Rally uten å stresse seg opp.

Rally og Sara fikk også prøve seg på litt fellesdekk trening. Så flinke begge to. Vått og ekkelt på bakken og ender som spankulerte rundt noen meter borte.

10955599_10152979293490661_2716686993821639488_n

Sara ligger helt avslappet i kroppen og jeg var aldri redd for at hun skulle reise seg. Det at hun lærte seg flatdekk har virkelig gjort underverker for fellesdekken. Hun er fullt fokusert på å holde den haka i bakken og andre hunder tenker hun ikke så mye på da.

Kjempestolt av Sara i dag og det var deilig å få trent litt med bare henne også. Det er ikke så ofte jeg føler jeg får utfordret henne så mye i disse valpetider, men i dag måtte hun virkelig konsentrere seg kommer til å være sliten i mange timer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.