Shaping er så gøy

Nå er vi godt i gang med leksjon 2 av agilitykurset og øvelsene bygger videre på det vi jobbet med i leksjon 1. Heldigvis bruker Fanny mye shaping under innlæring av grunnøvelsene, både Sol og jeg er glad i å shape nye ting så det passer oss bra.

Det har rett og slett vært en utfordring at det har vært så varmt de siste ukene. Det er ikke så enkelt å trene agility som har såpass høyt tempo. I dag var det litt kjøligere, men fortsatt veldig fint ute. Perfekt treningsvær.

Sol skal lære seg å svinge til høyre og venstre på min kommando. Første steg er da å lære henne å gå begge veier rundt en kjegle. Dette har vi shapet inn. Nå synes jeg hun har fått bra flyt på å gå mot venstre rundt kjegla, så neste steg blir å lære henne høyre også og å skille mellom de to kommandoene.

                                                 

Vi har også shapet inn det å gå bak hinderet for å hoppe tilbake til meg. Vi satt litt fast de to første øktene, men i dag gikk det opp et lys for Sol og jeg synes hun gjorde det kjempebra.

                                                 

Hun er så herlig å trene med. Jobber på for kun tørrforgodbiter, og er fin og konsentrert selv om det er mye folk rundt omkring huset vårt mens vi trener.

På egen hånd jobber vi videre med slalomen. Jeg veksler litt mellom alle’ metoden og grinder. I dag brukte vi alle’ igjen og hun gjorde en super jobb med å velge riktig inngang selv om pinnene når står ganske tette. Dette var helt på slutten av treningsøkten etter å ha trent på tunnel og hopp og kjegle, så sliten var hun også.

                                                 

Belønningsmaskinen er virkelig hjelpsom og den er en stor hjelp for henne. Så når slalomen er ferdig innlært må den også jobbes gradvis bort.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.