Sara tester sommerpelsen

I går tilbragte vi dagen ved sjøen på Åfarnes sammen med familien.

Det har vært så fine sommerdager her den siste uken, mye varme og sol og lite regn. I går dro vi til Åfarnes for å bade og grille og kose oss.

IMG_1237

IMG_1255

IMG_1256

Det er så deilig at Sara endelig kan kose seg i vannet sammen med oss. Jeg synes hun oppførte seg veldig fint hele dagen, stressnivået fyker fortsatt i været med en gang noen kommer for å være med oss. Men godbitene var med og jeg belønnet ved hjelp av omvendtlokking for at hun holdt seg i ro og avsluttet med et lite godbitsøk. Jeg håper hun etterhvert forbinder det at noen kommer mot oss med beroligende aktiviteter.

William lager elv til skjellbåtene og Sara synes jo alt med vann er spennende.

IMG_1276

IMG_1287

Det ble grilling og mye god mat, Sara fikk mye trening i å ligge på teppet sitt og slappe av selv om det var mye god matlukt overalt.

IMG_1274

IMG_1346

IMG_1344

Jeg har tenkt en del på det å barbere pelsen til Sara for at hun skal takle varmen bedre. Og endelig bestemte jeg meg for å gjøre det, jeg lot det stå igjen noen millimeter i første omgang så får jeg se om det har god nok effekt. Jeg synes det ble litt skummelt å barbere den helt ned. Jeg var forberedt på at hun skulle se ut som en liten løve-mutasjon, men jeg synes hun ble riktig fin. Hun ser egentlig ut som en ung flat som ikke har fått skikkelig lengde på pelsen enda. Og det var utrolig mye pels som lå igjen på bakken da jeg ferdig, jeg skjønner at det er varmt på sommeren! Tidligere brant jeg meg dersom jeg la hånden på ryggen hennes når hun var ute i sola, nå har hun helt normal kroppstemperatur når jeg tar på henne.

Det var ingen protester fra henne på å bli barbert så jeg tror hun er veldig fornøyd.

Dersom noen vil lese mer om barbering av hund på sommeren har Lotte Nordli skrevet to innlegg om hennes erfaringer med det her:

Å barbere hunden – uetisk?

Myter omkring barbering av hunder med underull

IMG_1330

IMG_1321

You may also like...

4 Responses

 1. Siri sier:

  Kan tenke meg det var godt og få vekk litt pels i denne ekstreme varmen! Klipte pelsdotten min tidlegare i sommar, og det verka som at ho syntes det var godt, sjølv om ho fortsatt syns det er varmt ute.
  Men du er heldig med det at ho badar og kan avkjøle seg litt då, bruningen min trur ikkje ho er vanntett nemleg (verkar slik til tider…), kun pelsdotten som går uti litt lenger :p

  • Lill-Iren sier:

   Ja, jeg skjønner at hundene med mye pels sliter i varmen. Det er vel stor forskjell på hunder som er avlet for å trives i vannet og dem som ikke er det;) Jeg har hørt at kjøledekken skal fungere bra også.

 2. Marie sier:

  Heldige Sara 🙂 Zera skal også få sommerklipp, og jeg gleder meg vilt til å la henne slippe den pelskåpa! Blir deilig det:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.