Sara sin rehabilitering

Ryggen og hoftene til Sara har ikke vært bra.

Hun har vært jevnlig til dyrekiropraktor og får god oppfølging. Da jeg bestemte meg for at Sara måtte “sykemeldes” en periode for å gi henne tid til å bli bra, var det veldig tungt i starten. Veldig uvant at hun ikke skulle være med oss på treninger og fjellturer.

Men nå er jeg vant til det og ser at Sara har godt av det. Det er så godt å se at hun ikke har vondt lenger. Heldigvis har vi oppdaget rally-lydighet som er en hundesport hun kan være med å trene og konkurrere i, uten av hun utsettes for bevegelser og aktivitet som ikke er bra for henne. Så Sara skal få gå 3-4 rallystevner i løpet av sommeren. På det neste skal vi debutere i klasse 2, det gleder jeg meg til.

IMG_4331 (800x533)

Sara tar det mye med ro på dagene nå. Hun går rolige turer i terreng og ned til sjøen. Nå på denne tiden av året er hun ute nesten hele dagen uansett og koser seg som gårdshund her på Lid. Sara oppfører seg så fint og holder seg til husene her på tunet.

IMG_4297 (800x533)

Vi koser oss på plattingen nå når det er lyse kvelder. Blir aldri lei av denne utsikten.

IMG_4295 (800x533)

Vi har fortsatt mye å ordne på tomten rundt huset og hundene er stort sett alltid med på det som skjer. Så jeg ser at Sara får nok aktivisering selv om hun ikke er med på alt akkurat nå.

IMG_3933 (800x533)

IMG_3937 (800x533)

IMG_3938 (800x533)

Sol passer på at ingen finner igjen arbeidshanskene der de la dem fra seg.

IMG_3939 (800x533)

IMG_3930 (800x533)

Så jeg tror Sara har det bra selv om dagene hennes er litt annerledes enn det hun er vant til.

Jeg har startet opp med svømmetrening nede i sjøen for henne. Det er en fin måte å bygge muskler på uten å overbelaste noe.

Håper vi får badet like mye denne sommeren som vi gjorde i fjor.

IMG_7431 (640x329)

IMG_7434 (640x418)

IMG_7466 (640x423)

IMG_7443 (640x427)

Sara trener litt styrke nesten hver dag. Vi trener mye stå-trening, der hun står godt plantet med en fot i hvert hjørne og trener muskulaturen ved å stå helt stille uten å flytte på potene. Vi fikk skryt fra dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde sist gang for at rygglinjen hennes så mye bedre ut. Det tror jeg stå-treningen har litt av æren for.

Vi trener også styrke-øvelsen på bakparten der hun tar “knebøy” et par ganger i uken.

IMG_3278 (800x533)

IMG_3270 (800x534)

De siste dagene har jeg også funnet frem balanse-discen til henne. Jeg har tatt en liten pause da jeg vil at hun bygger enda litt mer muskler og blir mer stabil, men nå har hun fått prøve den igjen. Sist uke hos Harriet kommenterte hun også at Sara virket mer stabil i bakparten nå, det betyr at vi har fått på plass litt muskler som holder ting på plass og det er positivt. Hun syntes Sara var bedre enn hun noen gang hadde sett henne, så for første gang skal vi prøve med tre uker til neste behandling istedet for to.

IMG_3579 (800x533)

Harriet har mye kunnskap om opptrening og bevegelsesmønster hos dyr, så jeg snakker mye med henne på behandlingene der vi begge tenker litt høyt angående hvordan vi skal legge opp løpet.

Det som er med Sara er at hun har gått med disse store låsningene over lang tid, flere år. Og selv om de blir justert så er bevegelsene hennes blitt så vanlig for henne, at det er vanskelig for hjernen å omstille seg. Impulsene går gjennom nervebanene, og det spesielle mønsteret ligger så godt lagret at det tar tid for å få impulsene til bruke nervebaner som ikke har blitt brukt på lenge.

Når hun står på discen har jeg begynt å løfte opp den venstre bakfoten innimellom slik at hun kun balanserer på den høyre. Det er på høyre side hun har mest problemer, så det viktig at hun får bygget opp muskulaturen der. Når hun står på begge, kan hun avlaste den høyre ved å bruke den venstre mer aktivt og det vil jeg unngå.

IMG_3583 (800x534)

Det neste vi skal begynne med er skritt-trening i terreng.

I dag fikk begge hundene seg en økt på balanse-discen. Dette er veldig fin inne-trening når det er dårlig vær ute. Hundene får bruke seg både mentalt og fysisk. Og de synes det er kjempegøy, skuffelsen er stor når jeg bærer bort discen.

                         

You may also like...

2 Responses

  1. Heidi sier:

    Så godt å høre at hun trives selv om hverdagen er blitt litt annerledes! 🙂 RL er jo kjempegøy, så fint at dere har funnet noe dere kan holde på med selv om hun er sykmeldt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.