Sara jobber med fri ved fot

Etter å ha tenkt litt på fri ved fot-øvelsen til Sara har jeg nå startet på prosjektet med å få den bedre.

Jeg bestemte meg for at jeg ville ha en låst hodeposisjon. Hodet hennes skal ha samme posisjon i forhold til låret mitt gjennom hele øvelsen. Det blir altså det nye kriteriet.

Da må jeg være bevisst på å aldri la henne fortsette og gå dersom hun havner i feil posisjon. Da avbryter jeg med en gang og tar noen steg tilbake for å forklare henne at det ble feil, prøv på nytt.

Jeg har også tenkt og diskutert en del hvilken innlæringsmetode jeg skal bruke i forhold til å få en låst hodeposisjon. Hun hadde aldri greid å finne ut av denne posisjonen selv dersom jeg bare feilet henne, så jeg måtte eventuelt ha gått tilbake i treningen og shapet den inn. I stedet har jeg valgt å synde litt mot klikkertreningens prinsipper og brukt lokking.

De første gangene viste jeg med godbithånden hvor jeg ville at hun skulle ha hodet. Når jeg hadde fått belønnet det noen ganger, kunne jeg ta bort hånden og hun hadde fortsatt hodet i samme posisjon så jeg fikk belønnet det også uten lokking. Noen ganger når hun havnet i feil posisjon og ikke greide å finne den riktige selv, brukte jeg hånden igjen for å minne henne på det.

Jeg synes fortsatt hun fikk en god forståelse for posisjonen, flere ganger når jeg feilet henne la hun seg litt lenger bak og i riktig posisjon helt på egen hånd.

Det var så gøy å trene i dag! Og Sara var full av energi siden hun hadde hatt en rolig helg da jeg jobbet. Vi trente i nesten 25 minutter bare på hodeposisjonen og jeg bruker aldri å trene så lenge på denne type pirkearbeid. Jeg tenkte flere ganger at nå må jeg slutte mens leken er god, men Sara jobbet kjempebra helt til slutten.

Siden hun jobbet så bra for bare ostebiter og tørrforkuler fikk hun noen vom&hundemat-belønninger innimellom.

                         

Jeg er kjempefornøyd med progresjonen hennes, dette er den andre treningsøkten så jeg synes hun tok det veldig raskt. Nå har jeg fått tilbake litt motivasjon for lydighetstreningen til Sara, den fri ved foten har jeg ikke vært fornøyd med og jeg har ikke hatt så lyst til å stille på stevne når jeg ikke synes den var bra.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.