Samarbeid og kontroll

Jeg og Sol har startet på kurs i dag.

Onlinekurs hos Thomas Stokke hos Klickerklok som heter “Samarbeid og kontroll”. Det er i utgangspunktet et belønningsbasert grunnkurs for fuglehunder, men siden hundene hadde så godt utbytte av det er det nå tilgjengelig for alle raser.

Jeg er veldig fornøyd med teorien i leksjon 1 og har fått noen oppvekkere i forhold til hvordan jeg har tenkt når jeg trener. Og ikke minst har jeg fått masse treningsmotivasjon, jeg og Sol trenger å komme i gang nå!

IMG_6914 (640x427)

IMG_6906 (640x426)

Leksjon 1 består av et par oppgaver der vi skal rangere hundens mest sannsynlige adferder, om vi liker de adferdene osv. Etterhvert skal adferdene vi liker havne øverst på listen over ting hunden mest sannsynlig gjør og de vi ikke liker skal havne nederst. Vi skal også tenke gjennom og skrive opp våre personlige målsetninger med hunden.

IMG_6904 (640x426)

Leksjon 1 handler også om å utvikle gode belønninger til hunden så de første filmene skal vise hvordan vi belønner hunden med lek og godbit.

Her er vår film med lek som belønning:

Jeg er fornøyd med leken til Sol nå, spent på hvilke tilbakemeldinger jeg får. Jeg prøvde å kaste en dummy for så å leke med henne også, det ble vanskeligere, men hun fikk det til. Da hun hadde lekt bra, fikk hun hente dummyen som belønning.

En annen øvelse i leksjon 1 som er veldig nyttig for Sol er en avslapningsøvelse der hunden skal sitte mellom mine bein og slappe av før hun får “værsågod” til godbitskål. Jeg synes Sol skjønte prinsippet raskt, denne skal vi trene mer på før måltidet med vom & hundemat. Både Sara og Sol blir veldig giret før mating så begge skal få slappe av med meg før de får “værsågod” til maten.

IMG_6903 (640x426)

Sara har også fått seg en treningsøkt i dag med bare lek som belønning. Fin fin trening på henne i dag!

IMG_6884 (640x427)

IMG_6882 (640x427)

IMG_6888 (427x640)

IMG_6899 (640x426)

IMG_6902 (640x427)

IMG_6900 (640x427)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.