Så sliten blir man…

…av å være på trening med hundeklubben.

Vi var på fellestrening med hundeklubben i dag og Sara har ligget rett ut helt siden vi kom hjem.

20140317_213716

Det er veldig lenge siden vi har vært på fellestrening nå og jeg var spent på hvordan det kom til å gå, i og med at hun har hatt så stor fremgang ved hundemøter på tur osv. Jeg var litt redd hun skulle være like vanskelig som før når det ble så mange hunder på en gang.

Sara imponerte stort synes jeg, en helt annen hund enn sist vi trente med klubben. Vi trente ca 1 time og vi trente felles nesten hele tiden. Felles sitt, felles dekk, fellesøvelser der vi gikk slalom mellom de andre ekvipasjene, innkalling gjennom en “tunnel” av hunder osv. Akkurat den type trening som Sara trenger. Det var veldig deilig å kjenne på at hun var fokusert på meg, enda vi hadde mange hunder på en gang bare 1 meter unna oss.

Jeg hadde båndet hengende på bakken etter henne nesten hele tiden og måtte bare stanse henne et par ganger, jeg hadde henne også helt løs i perioder. Fremgang!

Hun fikk nærkontakt med en annen hund en gang og det var selvfølgelig en annen ung flat, det er en slags magnetisk kraft mellom disse flattene.

Sara tilbydde flatdekk flere ganger under trening i dag og siden det er en såpass ny øvelse for henne, tyder det vel på at konsentrasjon og ro begynner å komme seg også i utfordrende miljø.

IMG_5613

Etter 1 time med litt pauser innimellom var flatten min utslitt. Selv om hun er flink til å fokusere på meg er det fortsatt et vanskelig miljø for henne, og hun bruker mye unødvendig energi bare på å være der. Men vi fikk trent ro-trening på teppet jeg hadde med, og hun sprang selv bort på teppet og la seg ned når vi hadde pause. Kjempebra.

Nå ser jeg faktisk lys i enden av tunnelen i forhold til fellesdekken vår!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.