Børster støv av ruta

Etter mye kjedetrening har vi nå begynt å hente frem litt mer avanserte øvelser igjen.

Jeg har ikke tenkt å legge bort kjedetreningen, den har vært kjempeviktig for å øke utholdenheten og skape riktig attityd hos Sara. Og jeg mener at utholdenhetstreningener like viktig som detaljtreningen. Men vi trenger litt flere øvelser å variere med i kjedene, vi er mildt sagt drittleie av klasse 1 øvelsene nå.

Så i dag plukket vi frem fremadsending til ruta. Jeg synes det er en vanskelig øvelse og få til og det er så mange forskjellige metoder å bruke under innlæringen. Man må nesten bare prøve seg frem og se hvilke metoder som fungere på din hund.

IMG_0159

Jeg har trent mye med å sende henne gjennom ruta for å få høy fart hele veien. I dag jobbet jeg med å få henne på et punkt litt bak midten av ruta. Hun har hatt litt vanskelig med å skjønne det tidligere, men i dag synes jeg hun tok det bra.

Hun har kanskje blitt litt “klokere” siden sist og all treningen med å sende henne gjennom ruta har kanskje hjulpet mer på forståelsen også.

Jeg ville at hun skulle være litt aktiv inne i ruta i dag, dersom hun ikke stiller seg langt nok bak holder jeg tilbake belønningen og lar henne bevege seg rundt i ruta selv for å finne riktig punkt. Som sagt så synes jeg det er vanskelig å vite hvilken metode jeg skal bruke. Jeg prøver denne en stund nå så får jeg se om hun greier det når jeg øker avstanden også.

                       

You may also like...

4 Responses

 1. Elise sier:

  åh det er så morsomt å se dere trene 🙂 så glad, lystig og engasjert hu er !

  Dexter og jeg er også lei klasse 1 øvelsene. Vil bare komme oss videre, men fremdeles litt jobb å gjøre i forhold til forstyrrelser og fellesdekk dessverre. Men da er det morsomt å trene på andre øvelser nå og da 🙂

  Ha en fin uke 😀

  • Lill-Iren sier:

   Tusen takk, det var veldig gøy å høre 🙂 Sara har virkelig blomstret det siste året i forhold til konsentrasjon og engasjement i treningen, tror kjedetrening og mye lek er mye av grunnen 🙂

   Vi har jo ikke fått startet i konkurranse slik vi hadde tenkt i år, men de fleste momentene i klasse 1 er jo med i klasse 2 og 3 så vi skal vel greie klasse 1 uansett om jeg ikke fokuserer så mye på de øvelsene.

 2. prima sier:

  Gøy å se inn hvordan andre trener inn ruta. Her holder vi på med mest kl 1, går tregt gitt.

  • Lill-Iren sier:

   Ja, ruta er ikke så enkel den 😉 Det er viktig å skynde seg langsomt, så man får en hund so, synes det er gøy å konkurrere i mange mange år fremover 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.