Runaway dog

Et stort problem i hverdagen vår er at Sol har vært veldig glad i å ta seg turer ut på egen hånd for å utforske hva naboer og slikt driver med. Og hun får med seg ALT. Den nesen er helt utrolig. Hun værer litt i luften så vet hun akkurat hvem som er ute i hagen sin og om de driver med noe spennende. Og Sol løper fort.

Det er ikke slik at hun har løpt av gårde når jeg og hun er ute sammen. Men med en gang hun er alene, kan hun plutselig forsvinne i en rasende fart. Jeg har stort sett løst problemet med at jeg er ute sammen med henne, men jeg bruker en del godbitsøk istedet for å gi henne måltidene i skålen. Og det kan ta opptil 15 minutter ute på den store marka vår, så det hadde vært veldig kjekt om hun kunne klare seg selv ute og så komme inn når hun er ferdig.

Vel… nå er det gått ca 4 måneder uten at hun har forsvunnet avgårde en eneste gang! Jeg har jo hele tiden prøvd å belønne at hun kommer frivillig inn i huset igjen, men nå har vi rett og slett fått et gjennombrudd.

Jeg har funnet en belønning som har gjort det verdt det for henne å komme inn istedet for å løpe avgårde å gjøre andre mer spennende ting. Det var egentlig helt tilfeldig og jeg tror en stor del av årsaken er denne karen her:

Når Sol har kommet inn har jeg sluppet en liten neve tørrfor ned på gulvet som hun har fått finne og spise opp. Dette har Simba skjønt og legger seg alltid innenfor døren for å vente når Sol er ute. Han vet at når hun kommer inn igjen slippes det mat på gulvet.

Når Sol kommer inn blir det litt konkurranse om å spise opp forkulene raskest. Sol har et ekstremt konkurranseinstinkt, og når hun vet at Simba sitter inne er hun nok redd for at han skal få all maten for seg selv dersom hun ikke kommer inn.

Så med en gang hun er ferdig med godbitsøket eller tissingen kommer hun løpende inn. Jeg kan til og med holde på med ting inne på kjøkkenet og stole på at hun kommer løpende helt inn til meg når hun er ferdig med det hun skal ute. Når hun kommer helt inn på kjøkkenet får hun en ekstra god godbit fra kjøleskapet fordi hun har vært så flink.

Så vi har faktisk knekt koden og ENDELIG skjønner hun hva som lønner seg, og har forhåpentligvis også lært at hun får enda mer frihet nå når hun har sluttet å løpe avgårde med en gang hun ikke har noen der som underholder henne.

Man blir aldri utlært når det kommer til hundetrening….

                                            

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.