Rallylydighetsstevne med FOKUS

Vi har vært på stevne i helga hos Luster hundeklubb. Vi har jo hatt et år uten konkurranser pga lite motivasjon både hos hund og eier. Denne helga var målet å bygge selvtillit og få Sol til å synes at det var gøy inne i ringen.

Lørdagen kjente jeg litt på nervene. Vi har trent mye på innganger på bane og å få henne til å holde fokuset på meg. Det verste jeg vet er å gå inn i ringen og ha en hund ved siden av meg som går og værer i luften og snuser litt i bakken, mens jeg prøver å gi henne signaler for å utføre øvelsene.

Vi hadde en kort oppvarming før jeg gjorde momentrutinen min og vi gikk inn i ringen. Det var mye kjegler i denne banen og i den ene slalomen mistet jeg Sol litt og måtte lokke henne tilbake. Ellers gikk hun veldig bra. Vi fikk trekk for at hun rørte håndflaten min fra sitt til stå, også fikk hun trekk for at hun rev hinderet. Jeg hadde ikke en sånn kjempegod følelse, men fikk belønnet henne veldig bra rett etter at hun var ferdig. Jeg ble så lettet da det var premieutdeling og det holdt til en 1.premie og nummer 2 i klassen. Da var opprykket til klasse 3 i boks og mellomtittelen RLII.

Hyttelivet i Luster.

Vi har ikke trent sånn kjempemye på klasse 3 – øvelsene og det er mange vendinger og øvelser hun ikke kan skikkelig enda, men jeg bestemte meg for å debutere i klasse 3 på søndagen. Vi er lei av klasse 2 nå.

Nok en nydelig dag i Luster. Kjente ikke så mye på nervene denne dagen, hadde ikke så store forhåpninger siden vi ikke var helt klar for denne klassen enda. Jeg bestemte meg for å se an banen, dersom det var mange skilt hun ikke kunne ville jeg bare bryte halvveis og belønne henne i banen for å bygge henne opp litt.

Da vi gikk briefing virket banen veldig OK, så jeg tenkte vi fikk bare prøve å gjennomføre. Det jeg følte på var at mange av øvelsene har hun bare trent på hjemme, de er ikke skikkelig gjennomtrent så jeg visste ikke om hun greide å konsentrere seg nok i dette miljøet til å utføre dem.

klare til å gå over startstreken

Fra vi entret ringbåndet var Sol helt på nett, øvelse etter øvelse gikk helt strålende og hun var kun fokusert på meg. Vi fikk en trekk for dobbelkommando pga av litt for lang kommando inn i tunnelen, så gikk hun slalom mellom beina mine og da avsluttet hun ikke da hun skulle, så hun gikk inn i beina mine for å gå gjennom en gang til. Det ble et trekk for fysisk kontakt.

fokus fra første skilt

Så kom vi til vendingen jeg var usikker på. Første vendte vi synkront til venstre slik at hun havnet på min høyre side. Den gikk fint, så skulle vi vende synkront mot høyre slik at hun havnet på min venstre side igjen, men Sol har ikke lært å snurre den veien. Så jeg prøvde å lokke henne rundt med hånden, men det gikk ikke så da ble det disk.

fra sitt til springmarsj med vendinger

Vi fortsatte banen og hun gikk strålende.

fra springmarsj til vanlig marsj
søker fint siden min etter tunnelen
fra sitt til dekk
så fin og fokusert i det vi går mot mål
Yes! Vi går i mål med verdens beste følelse

Jeg er så fornøyd, for første gang på lenge var det gøy å gå med henne. Vi var på nett og vi samarbeidet gjennom hele banen.

verdens beste disk

Med så lite trekk ellers hadde dette holdt til en fin 1.premie. Så nå er det bare å trene videre til neste stevne. Jeg som trodde Sol skulle slite med de litt vanskeligere øvelsene, men hun blomstret når hun fikk utfordret seg litt mer. Hun gikk mye bedre i klasse 3 enn i klasse 2.

Jeg er så fornøyd og reiste hjem fra Luster med verdens beste følelse og masse treningsmotivasjon.

Sol overrasket meg også veldig positivt med å vise veldig god passivitet på stevneområdet. Tidligere har hun trengt en stund fra hun har kommet ut av av bilen til å roe seg ned på et område med så mye folk og hunder, men i helgen har hun imponert.

Etter en veldig kjekk helg, var det veldig godt å komme hjem.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.