Prosjekt stimuluskontroll

Jeg følte at vi sto litt fast på flatdekk-treningen.

Jeg følte vi var veldig langt unna å kunne bruke flatdekken i fellesdekk-øvelsen, mye på grunn av at det var vanskelig å få henne til å legge seg ned på kommando fra utgangstilling. Jeg har rett og slett gått litt for raskt frem og hoppet over det å faktisk på stimuluskontroll på adferden, altså hun må lære å knytte ordet til “flat” til adferden. Jeg fikk en liten påminnelse fra flinke Camilla om at jeg først måtte få stimuluskontroll på øvelsen når jeg sto foran henne.

Jeg kjørte et par korte økter i går og merket at hun var langt unna å skjønne hva ordet “flat” betydde, så jeg har nok hatt det litt for travelt. Vi kjøre en økt igjen i dag og nå begynner det å komme seg, jeg begynte også å bevege meg opp mot siden av henne slik at jeg nærmer meg utgangsposisjon.

Det er så lenge siden jeg har satt kommando på en adferd nå så det var på tide med litt repetisjon. Jeg prøvde først med klikker, men merket at når det gjelder en adferd som dette fungerer det bedre å bruke ordet “bra” på henne. Hun forholder seg roligere da enn med klikker.

                        

You may also like...

7 Responses

 1. Hundegalskap sier:

  Bra! Nå begynner det å komme seg 🙂
  Glad for at du linker til meg i innlegget 😀
  Hvilke tanker gjør du deg om den mongo-rompa???
  Jeg har litt samme greia selv, og har noen tanker om hvordan jeg vil jobbe for å få den bort, men tenkte kansje du har noen andre tanker enn meg 🙂
  Jeg kommer forresten snart med et innlegg om flatdekk selv 😉

  • Lill-Iren sier:

   Haha, du la merke til den rompa ja. Ok, litt lettet over å høre at andre har samme problemet 😉 Irriterende at jeg ikke la merke til den bevegelsen da jeg shapet den inn :/
   Jeg har egentlig ikke tenkt så mye enda, kanskje bruke belønningsplassering og belønne godt bak. For hun gjør det for å legge seg litt lenger frem ser det ut som?
   Da skal jeg følge med på bloggen din 🙂

 2. Hundegalskap sier:

  Pleier å få med meg sånne “små” detaljer når jeg sitter og studerer 😉
  Det er ikke sikkert den bevegelsen var der så mye, eller så tydelig når du shapet..
  Med bakgrunn i din kommentar nå så skal jeg vinkle innlegget mot den problemstillingen og legge ved mine teorier, samt vise hva jeg mener på film..
  Jeg har forsket litt på det selv i dag 😉
  Jeg tror ikke det er en bevisst handling for å komme lenger fram, jeg tror at når hunden dekker så legger de hodet ned og fram, så langt fram at de strekker litt på bakparten, og da er det lettere å bare komme etter med rompa og legge seg ordentlig istedet for å trekke kroppen bakover igjen..

  • Lill-Iren sier:

   Da gleder jeg meg veldig til innlegg 🙂

   Aah, ja jeg som har sagt ikke tenkt så mye over hvorfor hun gjør det. Jeg tenkte at hun er vel den eneste hunden som greier å legge til en så tungvint bevegelse for å legge haka i bakken 😉 Jeg satser på at dommeren har så mange hunder å følge med på under fellesdekken i klasse 1 at han ikke får det med seg 😉 Men jeg vil absolutt få den bort etter hvert.

 3. Hundegalskap sier:

  Du er nok ikke alene der, lille golden-monster er også god på mongo-rumpe, og borderen min har tendenser, men det kommer litt an på hvordan hun sitter i forkant..
  Allerede i klasse 3 er det enkeltvis neddekk 😀

  • Lill-Iren sier:

   Hehe, ja det er litt betryggende å høre at vi ikke er alene 😉
   For oss er klasse 3 langt langt der fremme enda. Fellesdekk er den øvelsen Sara virkelig sliter med, på grunn av at hun har hatt et veldig høyt stress nivå rundt andre hunder. Foreløpig er målet å få til en 10 er på klasse 1 – fellesdekken, klasse 2 tør jeg nesten ikke drømme om enda 😉

 4. Hundegalskap sier:

  He he 🙂
  Jeg skjønner at det med hennes historie kan virke litt “far out” men det er jo ingenting i veien for å trene på kl 3/elite øvelser alikevel, da er hun bare enda bedre rustet når dere kommer dit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.