Prioriteringer

Som sikkert noen har lagt merke til, har det vært litt stille på konkurransefronten fra oss i år.

Vi konkurrerte masse i fjor og Sol gjorde det veldig bra i alt drev med.

I år har jeg kjent mer og mer på at treningen blir nedprioritert hos meg. Det er så mye annet jeg også har lyst til å drive med. Når man skal trene og konkurrere med hund må man ofre mange helger i løpet av året. De siste gangene jeg har vært på stevner har jeg følt på at det kanskje er andre steder jeg heller vil være.

Så mange søndager jeg har stått opp grytidlig for å rekke en ferge for å trene jakt utendørs i vind og regn. Det er mye som ligger bak alle de pokalene og rosettene.

Nå kjenner jeg at godstolen med lydbok og strikketøy frister mer på en regnværssøndag.

Selv om motivasjonen for konkurransetrening har blitt lavere, synes jeg det med hverdagslydighet og adferdsendring hos hund fortsatt er veldig interessant. Akkurat nå synes jeg det er mye mer spennende å investere tid i det og se fremgangen hos Sol.

Jeg blir like stolt når jeg går på tur med en løs hund som kan oppføre seg eksemplarisk i alle sammenhenger (jeg sier ikke at Sol gjør det), som å legge ut en 1.premie vi har vunnet på sosiale medier. Det er kanskje også en grunn til at det føles litt “feil” å bruke så mye tid på konkurransetreningen, det er så mye annet som føles viktigere som må på plass for at Sol skal være en behagelig hund å ha i hverdagen. OG å reise på stevner med.

Jeg synes det er veldig gøy at to høyprofilerte konkurransemennesker og instruktører som Siv Svendsen og Maria Brandel har gitt ut bok om hverdagslydighet. Hverdagslydigheten forsvinner ofte litt i all konkurransetreningen.

Jeg har alltid trent mye kondisjon- og styrketrening selv, det har også blitt nedprioritert de siste årene på grunn av mye hunderelaterte ting. Det er noe jeg har savnet veldig. Denne sommeren har jeg fått startet opp igjen og det føles veldig bra.

Jeg er så heldig at jeg har verdens fineste treningssenter rett utenfor døren. Sol og jeg har funnet våre faste ruter der vi går i høyt tempo oppover, og minsker tiden litt for hver gang. Strava er en fin app som måler all aktivitet og fremgang.

Høstfargene har kommet på fjellet og det er så fint!

Jeg koser meg rett og slett om dagen.

Jeg må også introdusere vårt nyeste familiemedlem, Wall-E. Han tar seg av både støvsuging og gulvvask, og de fleste i familien har ønsket ham velkommen med åpne armer (og poter).

                    

Jeg vet egentlig ikke helt hva som kommer til å fylle dagene våre fremover. Akkurat når har jeg det fint akkurat slik, og det kjennes bra at jeg kan ha en hverdag uten konkurransetrening som har vært en så stor del av livet mitt lenge. Retrieverjakt trener vi fortsatt et par ganger i uken, det er en fantastisk aktiviseringsform for Sol og jeg synes det er spennende å utvikle dirigeringssignalene våre.

Og vi har jo bevist at vi kan hvis vi vil!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.